Care este cauza incendiului din Valencia, unde au murit două românce. Specialiștii au dat verdictul

Ultima actualizare:

Incendiul tragic care a avut loc la Valencia la sfârșitul lunii februarie și care a făcut 10 victime, inclusiv două românce, a fost declarat accidental de către autoritățile spaniole. Primele concluzii ale anchetei indică faptul că focul a fost provocat de un aparat electrocasnic din interiorul unuia dintre apartamentele blocului afectat.

Incendiu Valencia.
Incendiu Valencia.

Un aparat electrocanic de vină pentru incendiul din Valencia

Primarul orașului Valencia, María José Catal, a declarat presei că poliția a stabilit că incendiul a fost accidental și că ar fi fost declanșat, în mod aparent, de unul dintre aparatele electrocasnice din blocul cu 14 etaje și 138 de apartamente. Tragedia s-a desfășurat rapid, cu flăcările răspândindu-se cu o viteză fulgerătoare în întreaga construcție.

Primele rezultate ale anchetei poliţiei naţionale arată că incendiul provine probabil din interiorul bucătăriei şi că a fost cauzat de un aparat electrocasnic”, a confirmat presei prefectul Pilar Bernabé.

Care au crezut inițial specialiștii că sunt cauzele acestei tragedii

Specialiștii au început să investigheze materialul utilizat pentru izolarea fațadei blocului, avansând ipoteze despre posibila contribuție a acestuia la extinderea rapidă a incendiului, asemănător cu tragedia de la Turnul Grenfell din Londra, în iunie 2017, unde au murit 72 de oameni.

Acest incendiu a fost unul dintre cele mai tragice din Spania din ultimii ani

Incendiul din Valencia a fost unul dintre cele mai tragice înregistrate în Spania în ultimii ani, lăsând sute de oameni fără locuințe și familiile victimelor în stare de șoc. Autoritățile încearcă să înțeleagă mai bine circumstanțele care au dus la această tragedie și să propună măsuri pentru evitarea unor evenimente similare în viitor.

Spania a mai fost marcată și de alte evenimente similare nefericite

În plus față de acest incident devastator, Spania a fost marcată de alte incendii în ultimul timp, inclusiv unul la Villajoyosa, în apropiere de Alicante. Din păcate, acesta a fost soldat cu trei morți. Pe de altă parte, au avut loc și incendii de vegetație în diverse regiuni ale țării. Aceste evenimente au generat preocupări privind securitatea locuințelor și necesitatea consolidării măsurilor preventive pentru protejarea comunităților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net