Care este salariul anual al Prințului William. Suma uimitoare primită în primul său an ca Duce de Cornwall

#Casa Regală a Marii Britanii

Prințul William, fiul cel mare al Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, a încasat nu mai puţin de 30 de milioane de dolari, brut, pentru primul său an financiar complet ca Duce de Cornwall. Contabilii lui au făcut publice aceste date, suma acoperind cheltuielile oficiale, caritabile și private ale Prințului William, ale lui Kate Middleton și ale celor trei copii ai lor.

Prințul William Foto: Profimedia
Prințul William Foto: Profimedia

Suma primită în primul an ca Duce de Cornwall 

Ducatul de Cornwall și-a publicat Raportul anual integral, joi, dezvăluind un excedent de 30,4 milioane de dolari pentru exercițiul financiar 2023-2024, primul an complet al Prințului William ca Duce de Cornwall. Această sumă acoperă cheltuielile oficiale, caritabile și private ale Prințului William, ale lui Kate Middleton și ale celor trei copii ai lor.

În calitate de membru activ al familiei regale, Prințul de Wales, în vârstă de 42 de ani, nu primește un venit tradițional. În schimb, cheltuielile sale anuale sunt acoperite în mare măsură de Ducatul de Cornwall, o proprietate înființată de regele Edward al III-lea în 1337 pentru a oferi fonduri pentru moștenitorul tronului.

Cât valorează proprietatea Prințului William

Această vastă proprietate, în valoare de peste 1 miliard de dolari, se întinde pe 130.000 de acri în 23 de comitate din Anglia și Țara Galilor și include terenuri, ferme, case și alte bunuri pentru a-i întreține pe moștenitor și pe familia sa. Când regele Charles a urcat la tron ​​în 2022, prințul William a devenit noul duce de Cornwall și șef al moșiei.

Ce a mai scos în evidență raportul: funcții deținute de Prințul William

Raportul a evidențiat, de asemenea, actualizări ale patronajelor Prințului William, inclusiv o schimbare a rolului său la Asociația de Fotbal. Fan dedicat fotbalului, el va servi acum ca patron al FA, o funcție deținută anterior de bunica sa, Regina Angliei. William a fost președinte al FA din 2006, iar schimbarea reflectă rolul său principal de Prinț de Wales. În plus, Prințul William își va asuma noi patronaje la Welsh Guards Charity și Royal Cornwall Agricultural Association și va deveni președinte al Asociației Victoria Cross și George Cross. De asemenea, va trece de la președinte la patron al Fields in Trust.

Ce declară contabilul Ducatului de Cornwall

Alastair Martin, secretarul și contabilul Ducatului de Cornwall, a vorbit și despre diferența dintre William și predecesorul său, regele Charles, în acest rol important. „Sustenabilitatea este o pasiune pe care amândoi o împărtășesc, dar există unele diferențe”, a spus el. „Alteța Sa Regală, al 24-lea duce, mă suna. Alteța Sa Regală, al 25-lea duce, îmi scrie pe WhatsApp”.

Alastair Martin a povestit: „A doua zi după moartea Majestății Sale Regina, l-am sunat pe Prințul William pentru a-i spune „Bine ați venit în Ducat, domnule”. „Evident că l-am cunoscut, am lucrat cu el în ultimii opt sau zece ani, pentru a-i explica cu adevărat care era viitorul lui, ce avea să-l aștepte. Iar el nu a ezitat să-mi dea numărul de telefon, ca să putem comunica.”

Care este averea estimată a Prințului William

Averea Prințului William provine în mare parte din moștenirea ducatului Cornwall, evaluat la aproximativ 1.3 miliarde dolari și constând în terenuri agricole, proprietăți și afaceri comerciale. Se estimează că Prințul William are o avere netă de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Regina Elisabeta I, străbunica lui William, și-a plasat o parte semnificativă a averii sale într-un fond fiduciar pentru strănepoții ei, William și Harry, la momentul decesului său în 2002.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net