Doi criminali români au fost prinși în Spania, după 20 de ani de căutări. Fapta urma să se prescrie în câteva luni

După 20 de ani de căutări, politiștii din Barcelona, Spania, au arestat doi romani. Aceștia au ucis un tânăr în 2003, în Franța și de atunci se ascundeau în Catalonia.

Cum au fost prinși de poliție Foto: Shutterstock
Cum au fost prinși de poliție Foto: Shutterstock

Crima care a șocat Franța

În 2003, un tânăr francez pe nume Philip s-a îndrăgostit de Cristina, o prostituată româncă, în orașul Nancy. Cei doi au hotărât să fugă împreună, dar proxeneții români au intervenit, ucigându-l pe tânărul francez cu cruzime. Crima a șocat Franța, iar autorii, cei doi români, au dispărut fără urmă. În 2011, justiția franceză i-a condamnat în lipsă la închisoare, scrie b1tv.ro.

Polițiștii din Spania i-au prins pe cei doi

După două decenii de căutări zadarnice, polițiștii din Spania, în cadrul unei anchete legate de traficul de persoane și proxenetism, i-au arestat pe cei doi indivizi cu identități croate. Descoperind identitățile false și adevărata origine românească, autoritățile spaniole au realizat că aceștia erau cei căutați de justiția franceză pentru crima din 2003.

Românii au avut mai multe indentități false 

În urma anchetei, s-a descoperit că cei doi criminali au folosit mai multe identități false și au adoptat diverse naționalități în decursul celor 20 de ani. În plus, față de condamnarea pronunțată în Franța, aceștia au și două sentințe suplimentare: una în România pentru omor din imprudență în 1995 și alta în Belgia pentru trafic de persoane și proxenetism în 2001.

Cum au acționat în 2003

Mașina cu care au fugit din Franța în 2003 a fost parcată într-o parcare, acoperită cu o prelată, cu numere de înmatriculare spaniole și cu capcane - cum ar fi sticle de apă - pentru a verifica dacă cineva încerca să o descopere.

Unitatea științifică a Mossos analizează acum vehiculul -în special portbagajul- pentru a corobora faptul că au transportat în el pe tânărul pe care l-au ucis în Franța și în cazul în care vor găsi indicii despre crima din Catalonia, care este încă în curs de investigare, dar pentru moment a fost exclusă participarea celor doi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net