Două plaje preferate de români se închid! Dezastru pentru cei care își cumpăraseră vacanțe aici

Consiliul municipal al orașului Valencia a decis închiderea a trei plaje de la Marea Mediterană marți, în urma unei deversări de petrol sau combustibil care a afectat o porțiune de doi kilometri de nisip. Cauza deversării nu este încă cunoscută, conform agenției Reuters, citată de Agerpres.

Steagul roșu a fost arborat pe plajă / foto: Pixabay
Steagul roșu a fost arborat pe plajă / foto: Pixabay

„Steagul roșu a fost arborat pe plajele Saler, Arbre del Gos și Garrofera din cauza unei deversări”, a declarat Juan Carlos Caballero, purtătorul de cuvânt al municipalității, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a determina originea și natura scurgerii, precum și pentru a evalua severitatea acesteia, autoritățile din Valencia, al treilea cel mai mare oraș din Spania, au trimis o dronă și un elicopter în zonă.

Echipe specializate au fost mobilizate pentru a curăța plajele afectate, situate la sud de oraș, pe o fâșie îngustă de pământ între Marea Mediterană și o mlaștină protejată, denumită Albufera.

Scurgerile de petrol par să nu fie semnificative

Caballero a menționat că dimensiunile scurgerii de petrol par să fie limitate la acea zonă.

Valencia este cunoscută nu doar pentru portul său industrial și fabricile din industria grea, ci și pentru plajele sale, foarte populare în rândul turiștilor. Aceste plaje sunt o atracție majoră, fiind apreciate pentru nisipul lor fin și apele limpezi.

Incidentul deversării a generat îngrijorări cu privire la impactul asupra mediului și asupra turismului, un sector esențial pentru economia locală.

Autoritățile locale fac eforturi susținute pentru a remedia rapid situația și pentru a minimiza daunele, atât pentru mediul natural, cât și pentru reputația turistică a regiunii.

Valencia, o destinație de vis pentru vacanță

Valencia, al treilea cel mai mare oraș din Spania, este o destinație vibrantă care combină patrimoniul cultural bogat cu infrastructura modernă. Situat pe coasta estică a Peninsulei Iberice, orașul este renumit pentru plajele sale frumoase de la Marea Mediterană, precum Malvarrosa și El Saler, atrăgând turiști din întreaga lume.

Valencia găzduiește orașul Artelor și Științelor, un complex futurist ce include un planetariu, un muzeu de științe și un oceanograf, fiind un punct de atracție major.

De asemenea, orașul este faimos pentru festivalul Las Fallas, unde imense sculpturi din carton sunt arse într-un spectacol impresionant de foc și artificii. Portul său activ și industria vibrantă completează peisajul economic al orașului.

Cu o combinație de tradiție, cultură și inovație, Valencia oferă vizitatorilor o experiență de neuitat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net