Fac muzică sub gloanţe! Membrii unei trupe rock din Ucraina s-au înrolat în armată

#Război Ucraina-Rusia

Noaptea luptă cu ruşii, ziua compun melodii. Trupa ucraineană de rock Antytila a anunţat recent că a lansat o piesă muzicală în colaborare cu Ed Sheeran pe reţelele sociale. Trei dintre membrii formaţiei s-au înrolat în armata ucraineană încă de la începutul invaziei şi nu şi-au văzut familiile de atunci. 

Viaţa celor trei băieţi Taras Topolia,  Serhi Vasîk (clape) şi chitaristul Dmitro Zholud,  schimbată
Viaţa celor trei băieţi Taras Topolia, Serhi Vasîk (clape) şi chitaristul Dmitro Zholud, schimbată

În timp de război şi muzele amuţesc, spuneau înţelepţii antici. Însă trei dintre membrii trupei ucrainene de rock Antytila, în frunte cu liderul formaţiei, Taras Topolia, spun că atunci când pun capul pe pernă, în buncărul unităţii lor militare, mintea lor compune piese şi visează că sunt pe scenă şi lumea îi aplaudă.

Vezi și Rusia amenință Regatul Unit cu armele nucleare. Ce alte țări au mai fost vizate

În luna martie, în timp ce participau la diferite operaţiuni militare în regiunea Kiev, l-au rugat prin intermediul TikTok pe Ed Sheeran, de 31 de ani, să îi difuzeze în timpul spectacolului caritabil intitulat ”Concert pentru Ucraina”, care a fost televizat la 29 martie, de către ITV pe teritoriul Marii Britanii.

Trupa Antytila,  pe timp de pace
Trupa Antytila, pe timp de pace

Hitul trupei a fost postat pe YouTube şi a înregistrat nu mai puţin de 1,2 milioane de vizionări. Liderul Taras Topolia, Serhi Vasîk (clape) şi chitaristul Dmitro Zholud sunt înrolaţi încă din 24 februarie, ziua în care ruşii au invadat Ucraina. Tinerii nu se gândesc la moarte, însă nici nu vor să accepte că ţara lor va fi cotropită de trupele ruseşti. Nu şi-au mai văzut familiile de la începutul războiului şi petrec zile întregi cu arma în mână patrulând alături de camarazii lor.

Ruşii au lăsat un dezastru  apocaliptic lângă Kiev
Ruşii au lăsat un dezastru apocaliptic lângă Kiev

Au lansat o piesă cu Ed Sheeran

Chiar dacă ruşii s-au retras din nordul Ucrainei, zilele trecute Liovul şi Kievul au fost bombardate de la distanţă. Victoria din 3 mai a ucrainenilor în regiunea Harkov a fost aplaudată cu emoţie de băieţii din trupa de rock. Trupele ucrainene au avansat în teritoriile ocupate şi controlate de ruşi din apropierea Harkovului, informează Kiev Independent, care citează surse din Ministerul Apărării ucrainean.

Liderul trupei,  Taras Topolia,  crede că victoria  Ucrainei se apropie
Liderul trupei, Taras Topolia, crede că victoria Ucrainei se apropie

Cei trei muzicieni însoţesc în prezent trupele de genişti care încearcă să cureţe pădurile, străzile, aleile, parcurile şi casele din localităţile din apropierea capitalei ucrainene de minele ascunse de soldaţii ruşi. După ce ruşii au părăsit Kievul la finele lunii martie, băieţii de la Antytila au cântat lângă foc alături de colegii lor de arme melodii patriotice şi au jurat cu lacrimi în ochi că nu vor da înapoi niciodată din faţa atacatorilor.

Vezi și Vladimir Putin, operat de cancer. Cine îi va lua locul la cârma Moscovei

În regiunea Cernihiv  s-au dat lupte crâncene
În regiunea Cernihiv s-au dat lupte crâncene

Au aplaudat când au auzit că în Nijni Novgorod, localitate de pe teritoriul Rusiei, a fost înregistrată ieri o explozie puternică însă Topolia a explicat jurnaliştilor străini că ”nu ucrainenii au fost în spatele acestui atac din zona industrială a oraşului, ci dreptatea divină”. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net