Metoda ingenioasă care a salvat viața a trei bărbați! Naufragiaseră pe o insulă pustie din Micronezia

Pare o tactică desprinsă din filme, ori chiar din desenele animate. Cu toate acestea, pentru trei bărbați naufragiați pe o insulă pustie, această metodă ingenioasă a reușit să le salveze viața! Ei au folosit frunze de palmier pentru a scrie cuvântul „Ajutor” pe plajă, iar datorită acestuia, ei au și fost salvați.

Cei trei au fost salvați datorită mesajului scris pe plajă
Cei trei au fost salvați datorită mesajului scris pe plajă

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cei trei bărbați, toți navigatori cu experiență, au folosit frunzele de palmier pentru a scrie pe plajă cuvântul „Ajutor”, în limba engleză. Cei trei au fost raportați dispăruți după ce nu au mai revenit dintr-o călătorie spre atolul Pikelot, o insulă nelocuită, situată la aproximativ 415 mile de Guam.

Cei trei, cu toții în vârstă de 40 de ani, porniseră în călătoria lor din atolul Polowat, o mică insulă ce face parte din Statele Federate ale Microneziei. În duminica de Paște, cei trei și-au început ăclătoria către Pikelot, urmând să parcurgă distanța de 115 mile într-o simplă șalupă cu motor exterior.

Cu toate acestea, cei trei nu s-au mai întors din călătorie, iar o rudă a alertat Subcentrul comun de salvare al Gărzii de Coastă din Guam că cei trei unchi ai săi au dispărut.

Metoda ingenioasă care a salvat viața celor trei

Autoritățile au pornit imediat în căutarea celor trei, iar în ciuda faptului că erau condiții meteo nefavorabile, salvatorii au reușit să parcurgă o suprafață de 78.000 de mile marine pătrate. Cu toate acestea, cei trei au fost, în cele din urmă, depistați din aer, cu ajutorul semnului improvizat din frunze de palmier.

„Într-o mărturie remarcabilă a voinței lor de a fi găsiți, marinarii au scris „HELP” (n. red. Ajutor) pe plajă folosind frunze de palmier, un factor crucial în descoperirea lor”, a spus, conform sursei citate, locotenentul Chelsea Garcia. Salvatorii au parașutat pachete de supraviețuire și un radio celor trei, iar cei trei au fost salvați pe 9 aprilie, după ce călătoria lor a început pe 31 martie.

Și în anul 2020, tot trei marinari din Micronezia au fost salvați după ce au scris cuvântul „SOS”, pe plajă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net