O veste tulburătoare înspăimântă medicii de pe glob! Țânțarul comun devine imun la insecticide

O veste ce poate avea consecințe devastatoare tocmai a făcut înconjurul Europei. Potrivit unui studiu extrem de recent, realizat de către cei de la Institutul de Medicină Tropicală din Anvers (Belgia), țânțarul comun este acum rezistent la insecticide. Astfel, devenim tot mai vulnerabili în fața diverselor boli împrăștiate de către țânțari, printre care și virusul West Nile, care a făcut deja 3 victime în țara noastră.

Trei români au murit deja de West Nile
Trei români au murit deja de West Nile

O veste tulburătoare, care poate avea consecințe devastatoare pentru sănătatea globală tocmai a făcut înconjurul Europei. Potrivit unui studiu extrem de recent, realizat de către cei de la Institutul de Medicină Tropicală din Anvers (Belgia), țânțarul comun a început să dea dovadă de o rezistență extrem de puternică la insecticide. Astfel, devenim tot mai vulnerabili la diversele boli împrăștiate de către țânțari, printre care și virusul West Nile, care a făcut deja 3 victime în țara noastră, potrivit informațiilor oferite de către cei de la news.ro.

Deja și alte țări semnalaseră o asemenea problemă, iar mai mulți specialiști din zona Mării Mediterane observaseră că țânțarul comun a devenit rezistent la insecticide. Cele mai comune tipuri de insecticide folosite împotriva acestei insecte sunt, acum, mult mai puțin eficiente. Este vorba despre substanțe precum permetrin, deltametrin, sau chiar și malation. Specialiștii din Belgia au expus țânțari la astfel de insecticide vreme de 24 de ore, iar după acest interval doar 90% dintre țânțari au murit.  

Țânțarii comuni devin imuni la insecticide

Această veste poate avea consecințe grave asupra sănătății publice, datorită faptului că o mulțime de boli periculoase sunt împrăștiate de către țânțari. Este vorba inclusiv de febra West Nile, care a făcut deja 3 victime în țara noastră. Tragicele decese au avut loc în județele Satu Mare, Ilfov și Dolj. Acestea nu au fost singurele cazuri de West Nile din țara noastră.

De la data de 6 iunie 2023, până pe 17 august, în România s-au înregistrat, în total, 7 cazuri confirmate de infecție cu West Nile. Autoritățile ne recomandă să încercăm cât mai mult să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casele noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net