Povestea de succes a româncei care a dat lovitura cu o afacere originală, în Italia: „Sper să fiu un exemplu”

Mihaela Dinica, o femeie româncă în vârstă de 36 de ani, cu o experiență anterioară în fabrică, s-a mutat în Monteriggioni, o comună din provincia Siena, unde nu doar locuiește, ci și se ocupă de creșterea găinilor.

În prezent, ferma sa cuprinde peste 300 de animale / foto: Il Fatto Quotidiano
În prezent, ferma sa cuprinde peste 300 de animale / foto: Il Fatto Quotidiano

Motivul pentru schimbare a fost decizia de a investi în propria fermă și într-o afacere agroturistică, conform informațiilor furnizate de Il Fatto Quotidiano.

În 2022, Mihaela Dinica a fost distinsă cu un premiu semnificativ. Ea a exprimat speranța că va fi un model pentru mulți, mai ales pentru femei. Îndemnul său pentru cei care se gândesc să părăsească locul de muncă pentru a începe o afacere este simplu: `Găsește-ți curajul și ține-te tare.”

După ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, Mihaela a început să-și pună planurile în aplicare, achiziționând animale și echipamente pentru fermă, având sprijinul exclusiv al familiei sale. Ea recunoaște că a avut noroc deoarece familia ei a fost mereu alături de ea, deși statul nu a oferit niciun sprijin financiar.

Mihaela a subliniat că cel mai mare obstacol a fost dificultatea financiară, remarcând că ajutoarele sunt acordate doar marilor companii, iar micii antreprenori trebuie să se descurce singuri. Acest fapt este o realitate tristă pentru mulți.

  „Ajutoarele vin doar pentru marile companii”, a declarat ea. „Cele mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singure. Este un adevăr trist pentru mulți".   

Mihaela este în Italia de 20 de ani

Născută în România și stabilită în Italia de două decenii, Mihaela a început să lucreze încă de la vârsta de 18 ani. Astăzi, ferma ei se întinde pe o suprafață de zece hectare și găzduiește peste 300 de animale, inclusiv găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni. Producția include ouă, usturoi și legume de sezon.

Ziua Mihaelei începe cu îngrijirea animalelor și hrănirea găinilor, bucurându-se de compania lor. Munca alături de animale este pentru ea o experiență plină de frumusețe. Ea crede că uneori animalele oferă mai multă iubire decât oamenii.

Mihaela crește și rasa de găini Araucana, originară din Chile, care produc ouă de culoare albastră. A găsit această rasă pe internet și a călătorit personal pentru a achiziționa exemplare, devenind singura crescătoare din regiunea ei. Ouăle sunt apreciate pentru gustul lor și pentru conținutul scăzut de colesterol.

Afaceria Mihaelei a fost premiată cu Oscarul Verde 2022

Afaceria Mihaelei a fost premiată cu Oscarul Verde 2022, acordat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care apreciază spiritul antreprenorial al noii generații de fermieri.

Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca pe vremuri. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult”, a afirmat Mihaela Dinica. 

Mihaela este convinsă că în viitor oamenii se vor întoarce la munca pământului și că numărul celor care vor face această alegere va crește. Ea dorește să colaboreze cu alți fermieri din zonă și să extindă numărul de animale. În plus, are în plan să dezvolte o fermă educațională, implicând școlile și instituțiile din regiune.

În concluzie, pentru Mihaela, animalele sunt nu doar o sursă de venit, ci și de satisfacție și iubire, iar munca ei în domeniul agricol este o expresie a acestei pasiuni.

Animalele oferă uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”, a afirmat românca, potrivit Adevarul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net