Președintele Indoneziei și-a adus motanul la palat! Bobby este foarte răsfățat

Indonezia are acum un „prim-motan”, iar numele lui este Bobby Kertanegara. Felina de rasă comună, care are culorile maro, negru și alb, este animalul de companie iubit al președintelui indonezian Prabowo Subianto.

Președintele indonezian Prabowo Subianto, alături de motnaul său, Bobby
Președintele Prabowo Subianto îl adoră pe Bobby (Foto: captură video Instagram)

Bobby a fost adoptat de pe stradă în 2017

Bobby s-a mutat în palatul prezidențial Istana Merdeka din Jakarta după ce Prabowo a devenit al optulea președinte al Indoneziei pe 20 octombrie. Un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Bobby – care are 730.000 de fani– pe 21 octombrie îl arată pe Prabowo prezentâdu-i lui Bobby, care stă într-un cărucior bej, palatul prezidențial.

„Vrei să-ți vezi noua cameră, Bobby?”, este auzit președintele întrebându-l pe motan în videoclip, care a strâns peste 306.000 de aprecieri. Mulți au fost fermecați de Bobby, care se pare că este un motan extrem de răsfățat.

A fost inițial o pisică a străzii, salvată în 2017 de Prabowo Subianto. Politicianul l-a adoptat, iar Bobby a trăit până acum la reședina sa din Kertanegara, în sudul Jakarta. „Bobby este foarte răsfățat. El este șeful în casă. Este întotdeauna alături de Prabowo, chiar și în timpul întâlnirilor”, a declarat Andre Rosiade, membru al  partidului Gerindra.

Bobby, motanul președintelui Indonezian
Bobby este un motan foarte răsfățat (Foto: Instagram)

Președintele Indoneziei mai are 3 pisici

Bobby nu este singurul animal de companie al președintelui indonezian. În 2021, acesta a adoptat alte trei pisici – pe nume Mika, Miki și Miko – dar nu se știe dacă și ele s-au mutat la palatul prezidențial. Bobby face parte dintr-un lung șir de feline celebre care aparțin liderilor mondiali. Cel mai faimos dintre ele este Larry, motanul care locuiește la nr. 10 din Downing Street, care a prins în funcție șase prim-miniștri britanici în ultimii 13 ani. Cu toate acestea, Larry are acum un rival sub forma unei pisici care aparține actualului prim-ministru Keir Starmer.

În SUA, a fost Socks, o pisică adoptată de familia Clinton în primii ani ai administrației. Președintele american Joe Biden și soția sa Jill au adoptat-o pe Willow, o pisică tabby cu păr scurt, în februarie 2021. Iar președintele Singapore Tharman Shanmugaratnam a dezvăluit, pe 30 august 2023, că are trei pisici adoptate– Socks, Judy și Awan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pasaj Oradea PNRR jpg
cheddar freepik jpg
sfecla rosie jpg
caruta  jpg
Job jpg
cale ferata jpg
coacaze negre sirop jpeg
autospeciala politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net