Români umiliți de poliția din Viena. „Din momentul ăla, ura mea pentru Austria a început să ardă mai tare că soarele”

Ultima actualizare:

O familie de români a călătorit la Viena pentru a vedea târgurile de Crăciun. Experiența lor s-a transformat într-un coșmar după ce poliția austriacă i-a controlat „la sânge” fără niciun motiv. Incidentul a avut loc lângă parcul de distracții Prater. Forțele de ordine le-au verificat până și chitanțele de la hainele pe care le cumpăraseră, iar apoi le-au cântărit mașina.

Români umiliți de poliția din Viena
Români umiliți de poliția din Viena

Un bărbat a postat pe un grup de călătorii experiența tristă de care a avut parte la Viena. Plecat în vacanță alături de familie, Marius susține că a fost umilit de poliția austriacă doar pentru că este român.

Mergeți în Viena să vedeți târgurile de Crăciun și e posibil să... fiți umiliți în stradă de poliția austriacă”, își începe Marius postarea de pe Facebook.

De ce au fost umiliți la Viena? „Pentru că eram români”

Mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram patru persoane cu portbagajul plin de bagaje, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pentru cumpărăturile care erau cu etichetă pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vestă reflectorizantă (singurul lucru pe care nu îl aveam)”, a relatat bărbatul.

Polițiștii austrieci care i-au oprit pe români au chemat și „întăriri”. Sosiți la fața locului, alți polițiști au verificat din nou bagajele. Apoi le-au luat buletinele și i-au pus să îi urmeze să le cântărească mașina, undeva la periferia Vienei, sub un pod. Toată verificarea a durat aproximativ o oră și jumătate.

Ne-au cântărit mașina, au văzut că nu depășea masa maximă admisă și apoi ne-au lăsat să plecăm, fără scuze sau altceva. Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem și că nu am venit aici să fur trei haine și o pereche de adidași.

Am pierdut cam o oră și jumătate cu controlul ăsta. Acum vă întreb eu: de ce credeți că au făcut asta? Credeți că păream suspecți cu ceva? Vă spun eu de ce: pentru că eram ROMÂNI. Din momentul ăla, ura mea pentru Austria a început să ardă mai tare că soarele”, a încheiat românul.

Reacția românilor după episodul petrecut la Viena: „De ce să vă ceară scuze”

Nu toată lume a fost de acord cu postarea lui Marius. Unii dintre internauți au susținut că astfel de controale sunt normale în condițiile actuale, iar polițiștii austrieci nu au ce să-și ceară scuze pentru „tratamentul” aplicat turiștilor veniți la Viena.

„Zona Prater e cunoscută că fiind o zonă mai puțin safe, nu are neapărat legătură cu târgurile de Crăciun. Și înțeleg că sunteți supărat că autoritățile și-au făcut treaba. În concluzie, e mai bine la noi că nu și-o fac.

Nu am înțeles de ce să vă ceară scuze, erau în exercitarea unui control. Cât despre ura pe care ați început să o simțiți, cred că sunt cuvinte mult prea mari pt un incident. Încercați să priviți lucrurile și din perspectiva lor, atunci când mergeți într o altă țara vă supuneți regulilor lor.

Poate că în România ar fi sunat bine jobul dvs (nu știu care e și nici nu vreau să aflu), acolo nu a contat. De ce să fie o problemă asta?! Vacanțe plăcute cu alegeri înțelepte să aveți!”, a scris Ileana.

„Eu cred că așa ar trebui să facă și poliția română în zonele aglomerate, când văd o mașină care li se pare suspectă. Ai zis că era lăsată de fund, deci justificat, li s-a părut suspect. Ce legătură au joburile voastre?

Gândire tipic românească: ioi, noi suntem victimele, și tre să se țină cont de jobul nostru să se facă excepții de la regulă, pentru că suntem nus' ce. Da, la noi poate ar fi mers faza asta, din fericire nu toți sunt așa”, a susținut Ana.

„Exces de zel pe seama românilor”

O altă persoană care a citit povestea lui Marius susține că a fost vorba despre „exces de zel pe seama românilor.”

„Dacă erau nemți sau francezi nu-și mai arătau conștiinciozitatea. Inclusiv în aeroport fac așa. Și asta din cauza acelor români care ne fac de râs, furând și tâlhărind”, a adăugat Camelia.

Pfff...din păcate asta așa este... Călătorind cu familia , eu și fetița avem pașaport olandez, tati are pașaport românesc..., oriunde mergem totul e bine până văd pașaportul lui... Zici că are ciumă...”, a confirmat un alt internaut, potrivit Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net