Trupul neînsuflețit al papei Benedict al XVI-lea, depus la Vatican. Zeci de mii de oameni, așteptați să îi aducă un ultim omagiu

Mii de credincioși îndoliați sunt așteptați la ​​Piața Sfântul Petru pentru a-i aduce un omagiu defunctului papa Benedict al XVI-lea. Regretatul pontif - primul care a demisionat în 600 de ani - a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 95 de ani.

Înmormântarea defunctului papă are loc joi (Foto: Getty Images)
Înmormântarea defunctului papă are loc joi (Foto: Getty Images)

Trupul neînsuflețit al papei Benedict al XVI-lea, așezat pe catafalc

Citește și: Papa Francis, dezvăluiri care aruncă biserica catolică în aer! Clericii se uită la filme pentru adulți

Adepții săi fideli au format cozi uriașe pentru a se ruga și a-l vedea pe papa Benedict. Cei îndoliați au fost văzuți consolându-se reciproc în scene emoționante în fața Bazilicii Sf. Petru. Este locul în care Papa Benedict va sta până la înmormântarea sa, care va avea loc joi, iar slujba va fi susținută de Papa Francisc (86 de ani).

Zeci de mii de catolici devotați sunt pregătiți să înfrunte cozi lungi pentru a-l onora pe fostul șef al Bisericii Catolice. Trupul defunctului papă emerit a fost pus pe un catafalc, îmbrăcat în roşu (culoarea doliului papal). 

Vezi și: Moment impresionant la Colosseumul din Roma. Rugăciune pentru pace condusă de Papa Francisc

Un rozariu i-a fost pus în mână, iar pe fundal se află un brad împodobit, lângă altar, în imaginile difuzate de Vatican. Oficialul Ministerului de Interne, Bruno Frattasi, a declarat pentru televiziunea italiană de stat că nu mai puțin de 30.000 de persoane îndoliate sunt așteptate să treacă pe lângă sicriul papei Benedict, luni.

Aceste statistici pot rivaliza cu mulțimile care s-au adunat să-i aducă un omagiu Papei Ioan Paul al II-lea în 2005. Patru milioane de oameni s-au dus atunci la Roma, pentru înmormântarea predecesorului lui Benedict.

Iată și: Un turist a distrus două statui din Muzeul Vaticanului, supărat că nu l-a văzut pe Papa!

Este prima dată când un papă aflat în funcție își îngroapă predecesorul

Papa Francisc a prezidat o liturghie specială de Anul Nou în Bazilica Sf. Petru pentru a se ruga pentru predecesorul său Benedict. S-a grăbit să-și aducă omagiul sâmbătă după ce a fost informat despre moartea sa, potrivit tabloidului britanic The Sun. În ciuda faptului că a ajuns într-un scaun cu rotile pentru slujba de duminică, el a reușit să țină un discurs puternic și emoționant.

Află mai multe despre: Papa Francisc demisionează? Ajuns în scaun cu rotile, a anunțat o întrunire extraordinară la Vatican

Ulterior, el s-a adresat mulțimilor de la o fereastră a Palatului Apostolic, încurajându-i pe oameni să spună rugăciuni. „Să ne unim cu toții, cu o singură inimă și un singur suflet, în a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul acestui slujitor credincios al Evangheliei și al Bisericii”, a spus suveranul pontif.

El va conduce joi înmormântarea Papei Benedict în Piața Sfântul Petru. Este pentru prima dată în istoria de 2.000 de ani a bisericii când un papă și-a îngropat predecesorul. Slujba va fi simplă și solemnă, în conformitate cu dorințele defunctului lider religios, a transmis Vaticanul.

Care au fost ultimele lui cuvinte

Ultimele cuvinte ale Papei Benedict au fost: „Doamne, te iubesc!”, potrivit fostului său secretar, arhiepiscopul Georg Gaenswein. El a explicat că o asistentă care a ajutat la îngrijirea sa în ultimele sale ore a auzit declarația acestuia, cu puțin timp înainte de a muri. Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și-a exprimat regretul, după ce a aflat de moartea papei Benedict al XVI-lea.

El și-a amintit „cu drag” de întâlnirea lor la Vatican în 2009 și de vizita Papei Benedict în Regatul Unit în anul următor. Charles a scris într-o scrisoare către Papa Francisc: „Vizita sa în în 2010 a fost importantă în consolidarea relațiilor dintre Sfântul Scaun și Regatul Unit. Îmi amintesc, de asemenea, eforturile sale constante de a promova pacea și bunăvoința tuturor oamenilor și de a întări relația dintre comuniunea anglicană globală și Biserica Romano-Catolică.”

Citește și: Papa Francisc, probleme grave de sănătate. A ajuns în scaun cu rotile

Arhiepiscopul de Westminster, cardinalul Vincent Nichols, șeful Bisericii Catolice din Anglia și Țara Galilor, l-a descris pe Papa Benedict, născut în Germania, drept „unul dintre marii teologi ai secolului XX”: „I-am văzut curtoazia, blândețea, percepția minții sale și deschiderea lui față de toți cei pe care i-a întâlnit".

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net