Ajutor de 15.000 de lei de la stat! Regula e simplă pentru cei care pot beneficia de această sumă

Ultima actualizare:

Conform Ordinului apărut în Monitorul Oficial, statul oferă până la 15.000 de lei românilor care au probleme cu animalele sălbatice. În cazul în care acestea îți produc pagube sau îți intră pe proprietate, poți beneficia de bani pentru a-ți pune garduri electrice sau alte mijloace permise de lege, pentru a îndepărta vietățile periculoase.

portofel cu bani pixabay jpg

Pentru ce dă statul românilor acești bani

Persoanele care au parte de stricăciuni provocate de animale sălbatice pot cere bani de la stat pentru instalarea de sisteme speciale, mai ales garduri electrice, care să împiedice pe viitor aceste acțiuni. Acestea vor ține vietățile la distanță de casele sau terenurile oamenilor. Toate aceste lucruri sunt specificate în Ordinul Ministerului Mediului nr. 827/2023, publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, toți cei care vor să-și pună garduri electrice, dar și alte mijloace care sunt permise de lege, pentru a ține animalele sălbatice la distanță pot beneficia de la stat de o sumă de până la 15.000 de lei. După implementarea acestui ordin, vor putea fi cumpărate cu banii de stat echipamente sau dispozitive de tipul gardurilor electrice, panou solar, regulator tensiune, cablu împământare ori alte mijloace asemănătoare permise de lege.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești dacă vrei banii

Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le împlinească românii care vor să beneficieze de cei 15.000 de lei de la stat. În primul rând, aceștia trebuie să aibă domiciliul în România, să dețină casa sau terenul, să nu fie înregistrate cu fapte sancţionate de legislaţia fiscală, potrivit certificatului de cazier fiscal, să nu fie înregistrate cu obligaţii de plată (a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat sau cele locale). De asemenea, pentru a lua această sumă de la stat trebuie să nu există condamnări pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă și să nu beneficieze de finanţare nerambursabilă din altă sursă pentru acelaşi proiect, scrie Capital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net