A fost găsit Cătălin Cherecheş! Primarul din Baia Mare, reţinut în Germania. FOTO

Ultima actualizare:

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare Foto: arhivă Click!
Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare Foto: arhivă Click!

Ce a anunțat Poliția Română

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă, marţi seară, Poliţia Română. Sursa citată a precizat că acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Cherecheș a fost prins în Germania
Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare, a fugit din țară cu un taxi pe care l-a luat din Satu Mare. Un video foarte scurt, cu un taxi galben, care trecea în apropierea vămii, a fost surprins de camerele video. De la Baia Mare la Satu Mare, în schimb, a ajuns cu ajutorul unui șofer care i-a fost complice. Șoferul a explicat cum l-a dus pe Cherecheș în orașul vecin fără să știe că acesta vrea să fugă din țară și a mărturisit că a fost interogat de poliție.

Avocatul îi ceruse să se predea 

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, a făcut un apel ca primarul din Baia Mare să se predea. „Din păcate, nu știu unde se află Cătălin Cherecheș în acest moment. Ultima oară când eu am discutat cu el a fost joi seară, înainte de soluția de a doua zi de la Curtea de Apel Cluj", declara acesta. 

„Am luat în calcul toate variantele posibile de soluție, adică și o soluție pozitivă de achitare, dar și una negativă de condamnare. Cătălin Cherecheș mi-a spus că va respecta hotărârea instanței, indiferent care va fi cea dată. Cu siguranță nu l-am întâlnit pe acel nepot și nu cunosc niciun fel de detaliu”, a completat acesta.

Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de pușcărie 

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Cherecheş la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Instanţa a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în luna februarie a anului 2022, de către Tribunalul Cluj. Au fost modificate doar câteva dispoziţii, privind pedeapsa complementară. Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar o achitare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net