A murit fata care s-a înecat cu jeleu la școală. Era internată în spital de 6 zile

Ultima actualizare:

Adolescenta, în vârstă de 14 ani, care s-a înecat cu un jeleu și a stat șase zile în comă, și-a pierdut viața la spital. 

Tânără care s-a înecat după ce a mâncat un jeleu a murit. Foto: Click.
Tânără care s-a înecat după ce a mâncat un jeleu a murit. Foto: Click.

După ce s-a înecat cu jeleul, fata s-a prăbușit

Joi, 26 aprilie, o elevă s-a înecat, în timpul orelor de curs, cu un jeleu. Se pare că fata ar fi vrut să bea apă, însă nu a mai apucat. A căzut ca secerată la pământ. Dascălii tinerei i-au anunțat pe medicii din comună, însă abia după sosirea unui echipaj medical de la Gherla, oraș situat la 30 de kilometri distanță de comuna Geaca, s-a reușit extragerea jeleului. 

Fata a fost resuscitată în sala de clasă, iar apoi transportată de urgență la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca cu elicopterul SMURD.

Fetița este în comă profundă și necesită susținerea funcțiilor vitale. Este internată pe secția de Terapie Intensivă a spitalului”, spunea purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Daniela Dreghiciu.

Nimeni nu a știut să aplice manevra Heimlich

Din păcate, nimeni din jurul fetei nu a știut să îi aplice manevra Heimlich, această manevră fiind salvatoare în majoritatea situațiilor de persoane sufocate cu alimente.

După ce s-a sunat la 112, primii care au încercat să îi acorde primul ajutor tinerei au fost cei de la cabinetul din comună, care au și început manevrele de resuscitare. Mai apoi, a ajuns la școală un echipaj SMURD, însă doar cu paramedici care, de asemenea, au putut doar continua resuscitarea, având în vedere că nici ambulanța lor nu are în dotare un laringoscop.   

A murit după 6 zile de comă profundă

Din păcate, după o săptămână, fata în vârstă de 14 ani a murit, pe patul de spital, la Cluj. Fata s-a aflat la terapie intensivă în comă profundă și a necesitat susținerea funcțiilor vitale. În cursul zilei de marți, aceasta a decedat.

Cazul a fost preluat de oamenii legii. Din cauza faptului că moartea nu s-a produs din cauze naturale, polițiștii urmează să stabilească cine se face vinovat de faptul că eleva și-a pierdut viața astfel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net