A murit marele Dinu Săraru. Avea 92 de ani

Sâmbătă după-amiază, marele scriitor Dinu Săraru a încetat din viață, la vârsta de 92 de ani. Acesta se afla la Spitalul Universitar din București.

Dinu Săraru avea 92 de ani
Dinu Săraru avea 92 de ani

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, alături de Dinu Săraru s-au aflat, în ultimele sale clipe de viață, soția sa, Viviana, cât și fiicele sale, Ruxandra și Alexandra. „A murit Dinu Săraru! În spatele acestei ferestre (n.r. - casa acestuia) am ascultat mii de poveşti. Dinu Săraru, cel care mi le spunea, a murit acum un sfert de oră!”, a anunțat pe Facebook Ștefan Mitroi.

Maria Țoghină, o prietenă a familiei Săraru, cât și un important om de radio, a scris, de asemenea, un mesaj emoționant, după moartea scriitorului. „Ne-a părăsit un titan al culturii naţionale! Am pierdut un om special, pe care l-am preţuit şi a cărui prietenie m-a onorat! Rămâneţi în sufletul meu, maestre”, a scris aceasta pe contul de Facebook.

A murit Dinu Săraru

Marele om de cultură Dinu Săraru a intrat în presă cu mai bine de 74 de ani în urmă, când a s-a alăturat Radio România, pe data de 13 noiembrie 1950. Vreme de trei decenii el a fost un important cronical teatral, atât la radio cât și în presa scrisă. În anul 1963, Dinu Săraru debutează în proză, cu o povestire în „Gazeta literară”. Apoi, în 1974, el are debutul editorial cu romanul „Niște țărani”, ce deschide „Trilogia țărănească”, în care sunt incluse titlurile „Niște țărani”, „Iarba vântului” , cât și „Crimă pentru pământ”.

În 1976, Dinu Săraru publică romanul „Clipa”, ce va fi transpus și pe ecran, sub același titlu. Ceva mai târziu, în 2002, el lansează romanul „Ciocoii noi cu bodyguard”, după care s-a făcut filmul „Ticăloșii”. În 2011, el mai lansează și volumul „Ultimul bal la Șarpele roșu”.

După operele scrise de Dinu Săraru s-au făcut patru filme, cât și patru piese de teatru. În plus, între anii 2000 și 2004, Dinu Săraru a fost directorul general al Teatrului Național I.L.Caragiale. Marele scriitor a fost și creatorul Muzeului Teatrului Național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net