Acces gratuit în muzee pentru tinerii sub 18 ani! Proiectul de lege a fost adoptat în Senat

Un nou proiect de lege inițiat de către parlamentarii liberali a fost adoptat de către Senat, iar potrivit acestuia, toți tinerii cu vârsta de până la 18 ani vor putea beneficia de acces gratuit în muzee, cât și la colecțiile publice de drept public. Proiectul va fi dezbătut și în Camera Deputaților.

Cei sub 18 ani ar putea intra gratuit în muzee / foto: Shutterstock
Cei sub 18 ani ar putea intra gratuit în muzee / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la Digi 24, inițiatorul acestui nou proiect de lege este senatorul Gigel Știrbu, care a spus că muzeele sunt instituții culturale, cât și educative, ce pot oferi oportunități importante tinerilor pentru a învăța. Acesta a mai spus că, prin accesul gratuit în aceste instituții, tinerii vor putea fi încurajați să se familiarizeze cu arta, istoria, cultura, cât și alte subiecte importante pentru educația lor. De asemenea, experiențele pe care le au în aceste instituții poate stimula curiozitatea tinerilor.

De asemenea, senatorul Gigel Știrbu a mai spus că tinerii din țara noastră trebuie să aibă acces liber la resursele din muzee, pentru a putea înțelege și aprecia mai bine moștenirea culturală a societății din care provin, cât și a altor culturi.  

Acces gratuit în muzee pentru tinerii sub 18 ani

„Accesul gratuit la muzee poate ajuta la reducerea inegalităţii sociale. Tinerii din familii cu resurse financiare limitate nu ar trebui să fie excluşi de la experienţe culturale şi educative importante din cauza costurilor. Muzeele pot promova integrarea socială şi diversitatea culturală.

Prin oferirea de gratuitate tinerilor, se pot atrage persoane din diverse grupuri demografice, ceea ce poate contribui la promovarea unui mediu mai inclusiv şi deschis. De asemenea, muzeele pot servi ca locuri pentru discuţii şi dezbateri pe teme culturale, istorice sau sociale. Prin facilitarea accesului tinerilor la aceste instituţii, se poate promova implicarea civică şi conştientizarea problemelor actuale”, scrie, conform sursei citate, în expunerea de motive a actului normativ propus în Senat.

Desigur, urmează ca acest proiect normativ să fie dezbătut și în cadrul Camerei Deputaților, care urmează să fie forul decizional pentru acest proiect propus de către senatorii liberali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Uzinele Resita (1937) jpg
vara caldura record 2024 jpg
aeronava tarom shutterstock jpg
front bloc jpg
actor impuscat jpg
Ambalaje non SGR jpg
pensionara jpg
Captură de ecran din 2024 05 27 la 13 07 21 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net