Acces gratuit în muzee pentru tinerii sub 18 ani! Proiectul de lege a fost adoptat în Senat

Un nou proiect de lege inițiat de către parlamentarii liberali a fost adoptat de către Senat, iar potrivit acestuia, toți tinerii cu vârsta de până la 18 ani vor putea beneficia de acces gratuit în muzee, cât și la colecțiile publice de drept public. Proiectul va fi dezbătut și în Camera Deputaților.

Cei sub 18 ani ar putea intra gratuit în muzee / foto: Shutterstock
Cei sub 18 ani ar putea intra gratuit în muzee / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la Digi 24, inițiatorul acestui nou proiect de lege este senatorul Gigel Știrbu, care a spus că muzeele sunt instituții culturale, cât și educative, ce pot oferi oportunități importante tinerilor pentru a învăța. Acesta a mai spus că, prin accesul gratuit în aceste instituții, tinerii vor putea fi încurajați să se familiarizeze cu arta, istoria, cultura, cât și alte subiecte importante pentru educația lor. De asemenea, experiențele pe care le au în aceste instituții poate stimula curiozitatea tinerilor.

De asemenea, senatorul Gigel Știrbu a mai spus că tinerii din țara noastră trebuie să aibă acces liber la resursele din muzee, pentru a putea înțelege și aprecia mai bine moștenirea culturală a societății din care provin, cât și a altor culturi.  

Acces gratuit în muzee pentru tinerii sub 18 ani

„Accesul gratuit la muzee poate ajuta la reducerea inegalităţii sociale. Tinerii din familii cu resurse financiare limitate nu ar trebui să fie excluşi de la experienţe culturale şi educative importante din cauza costurilor. Muzeele pot promova integrarea socială şi diversitatea culturală.

Prin oferirea de gratuitate tinerilor, se pot atrage persoane din diverse grupuri demografice, ceea ce poate contribui la promovarea unui mediu mai inclusiv şi deschis. De asemenea, muzeele pot servi ca locuri pentru discuţii şi dezbateri pe teme culturale, istorice sau sociale. Prin facilitarea accesului tinerilor la aceste instituţii, se poate promova implicarea civică şi conştientizarea problemelor actuale”, scrie, conform sursei citate, în expunerea de motive a actului normativ propus în Senat.

Desigur, urmează ca acest proiect normativ să fie dezbătut și în cadrul Camerei Deputaților, care urmează să fie forul decizional pentru acest proiect propus de către senatorii liberali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net