Amenzi usturătoare într-un oraș din România pentru cei care le oferă bani cerșetorilor „Această situaţie trebuie oprită!”

S-a decis! Într-un oraș din România, cei care încurajează cerșetoria vor fi sancționați! Mai exact, locuitorii din Baia Mare pot primi amenzi de până la 1.500 de lei dacă dau bani cerşetorilor.

Baia Mare interzice cerșetoria. Cei care încalcă legea riscă amenzi uriașe / foto: Pixabay
Baia Mare interzice cerșetoria. Cei care încalcă legea riscă amenzi uriașe / foto: Pixabay

Începând de joi, 22 august 2024, cetățenii din orașul Baia Mare care oferă bani cerșetorilor vor fi sancționați. Potrivit primarului Doru Dăncuș, polițiștii locali au de acum puterea de a aplica amenzi de până la 1.500 de lei.

Începând de astăzi, cetăţenii care încurajează cerşetoria vor fi sancţionaţi! Proiectul de hotărâre care permite poliţiştilor locali să aplice amenzi de până la 1.500 de lei celor care oferă bani a fost aprobat astăzi, în şedinţa Consiliului Local. Aşa cum am procedat mereu, îmi asum riscul de a deveni nepopular dacă asta înseamnă să fac ceea ce este necesar pentru Baia Mare şi pentru băimăreni (...) Ştim cu toţii că acest fenomen al cerşetoriei a ajuns la cote alarmante, nu doar în Baia Mare, ci şi în restul ţării. Am primit nenumărate sesizări din partea băimărenilor care au fost agasaţi sau agresaţi de aceste persoane, chiar în centrul oraşului. Această situaţie trebuie oprită!”, a precizat Doru Dăncuş, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, edilul a ținut să precizeze că a fost demarată deja o campanie de combatere a cerşetoriei locale, atenționându-i pe cei care le oferă bani cerșetorilor că atât timp cât acest lucru va continua să se întâmple, aceștia vor „rămâne în stradă şi vor deveni din ce în ce mai agresivi”.

„Vor rămâne în stradă şi vor deveni din ce în ce mai agresivi”

„Împreună cu cei de la Poliţia Locală, am demarat o amplă campanie de combatere a cerşetoriei în oraşul nostru. Am organizat acţiuni în care i-am ridicat de pe străzi pe cei care apelează la mila oamenilor, în majoritatea cazurilor trimişi de diverşi infractori, şi i-am dus la Adăpostul de noapte. Primesc aici un pat în care să doarmă, mâncare caldă, haine curate şi tot ceea ce vă spun ei că ar avea nevoie atunci când vă cer bani pe stradă.

Trebuie să înțelegem cu toții, pentru că încă sunt unii care iau partea acestor indivizi, că atât timp cât le oferim bani sau bunuri, vor rămâne în stradă și vor deveni din ce în ce mai agresivi cu cei care refuză să-i «ajute». Noi acționăm, în colaborare cu structurile MAI, le confiscăm banii, îi luăm de pe străzi, dar se întorc pentru că oamenii îi încurajează oferindu-le bani. Am întâlnit și cerșetori care mimează probleme grave de sănătate și înșală cetățenii. În doar câteva ore, au strâns echivalentul unui salariu muncit de un om cinstit!”, a mai adăugat Doru Dăncuş.

Totodată, primarul a dezvăluit că vor fi instalate în perioada următoare afişe prin care populaţia va fi atenţionată să nu mai ofere bani cerşetorilor.

„În perioada următoare, vom plasa în mai multe zone din oraș afișe informative care să descurajeze cetățenii să ofere bani sau bunuri cerșetorilor, inclusiv prin prezentarea sancțiunilor pe care le riscă. Îmi doresc ca ordinea publică să redevină o stare de normalitate în Baia Mare și avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a reuși!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
vesela de unica folosinta jpg
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
femeie bani jpg
ceausescu congres jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
negi jpeg
sosea norvegia  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net