Atenție, șoferi! RAR schimbă regulile cu privire la obținerea unor documente importante

Registrul Auto Român introduce o nouă regulă legată de anumite documente care urmează să fie eliberate doar în baza unei programări online sau la call-center.

Registrul Auto Român schimbă regulile / foto: arhivă
Registrul Auto Român schimbă regulile / foto: arhivă

Așadar, din 15 noiembrie, redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul şi înlocuirea Cărţii de Identitate a vehiculului se pot obţine,doar pe baza unei programări prealabile, informează Registrul Auto Român (RAR).

„(...) începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reţinut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatului şi înlocuirea Cărţii de identitate vor necesita programare prealabilă.

Prin urmare, nu vă mai puteţi prezenta la reprezentanţele RAR fără ca înainte să intraţi pe site-ul www.rarom.ro, la secţiunea Programări, sau să sunaţi la numărul de call-center 021/9672 şi să obţineţi un număr de programare (...)

RAR vine în întâmpinarea clienţilor prin suplimentarea numărului de locuri disponibile în vederea programărilor, astfel încât intervalul de aşteptare să fie cât mai scurt”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, transmis luni către Agerpres.

Mai mult decât atât, potrivit sursei citate, introducerea sistemului de programări este menită să reducă timpii de aşteptare de la intrarea în curtea reprezentanţelor RAR până la preluarea vehiculelor de către inginerii de pe linie.

Ce categorie de șoferi români ar putea fi nevoiți să obțină un alt tip de permis de conducere

Șoferii ar putea să fie nevoiți să susțină un alt examen pentru a putea conduce autoturismele pe care le dețin. Europarlamentarul francez Karima Delli își dorește să introducă un nou permis pentru conducerea SUV-urilor. 

SUV-urile au fost, în ultima vreme, o țintă a militanților pentru climă din cauza poluării și a celor care militează pentru siguranța rutieră din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni și bicicliști.

„Vehiculele nu numai că ocupă mai mult spațiu și sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, dar în ceea ce privește siguranța rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele ușoare, cu consecințe mult mai grave”, a scris eurodeputatul.

Mai mult decât atât, „permisul categoria B necesar în prezent pentru a conduce autoturismele și camionetele nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”, a mai argumentat Karima Delli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net