Motivul pentru care sunt tot mai multe cazuri Covid din România

27 ianuarie 2022

Rom├ónia reu╚Öe╚Öte s─â dep─â╚Öeasc─â fiecare record negativ de la o zi la alta. Fa╚Ť─â de ziua precedent─â, num─ârul de cazuri Covid s-a dublat, marc├ónd cel mai mare num─âr de ├«mboln─âviri de la debutul pandemiei - 34.000 de cazuri noi.

covid celule jpg

Conform autorit─â╚Ťilor, num─ârul de cazuri ├«n cre╚Ötere se datoreaz─â num─ârului de teste care se efectueaz─â. ├Än ciuda num─ârului mare de ├«mboln─âviri, oficialit─â╚Ťile nu pl─ânuiesc s─â ├«nchid─â ╚Öcolile, chiar dac─â ├«n unele unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt sau spitale sunt focare de infec╚Ťie. 

Situa╚Ťia pandemiei la noi ├«n ╚Ťar─â este ÔÇ×preocupant─âÔÇŁ

Miercuri, ╚Ťara noastr─â a ├«nregistrat 34.255 de cazuri asociate cu infec╚Ťia cu virusul Sars-Cov-2, reprezent├ónd cel mai mare numb─âr de ├«mboln─âviri de la ├«nceputul pandemiei cu noul coronavirus. De asemenea, autorit─â╚Ťile au prezentat ╚Öi un num─âr de 94 de decese aferente infec╚Ťiei cu Covid-19. Chiar dac─â varianta Omicron este mai pu╚Ťin agresiv─â cu corpul gazdei, num─ârul din ce ├«n ce mai mare de infect─âri va cre╚Öte direct propor╚Ťional ╚Öi num─ârul de decese la nivel na╚Ťional. C├ót despre num─ârul de teste, au fost efectuate 108.937, at├ót RT-PCR, c├ót ┼či antigen. Gradul de pozitivare fiind de31,44%, potrivit cifrelor Ministerului S─ân─ât─â┼úii.  

ÔÇ×Este un num─âr de cazuri similar cu ceea se ├«nt├ómpl─â ├«n alte ┼ú─âri. ├Än Danemarca, o ┼úar─â cu 6 milioane de locuitori, ieri au fost 43.000 de cazuri, la o acoperire vaccinal─â de 81 la sut─â, ├«n Cehia, cu 10,7 milioane de locuitori ÔÇô 30.000 de cazuri, ├«n Portugalia, cu o popula┼úie similar─â ┼či cu o vaccinare de circa 20% ÔÇô 57.000 de cazuri. Nu sunt cifre nea┼čteptateÔÇŁ, a declarat Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, Alexandru Rafila. 

Ce explica╚Ťie exist─â pentru cre╚Öterea num─ârului de cazuri la nivel na╚Ťional

Dup─â anun╚Ťarea cifrelor privind infectarea cu noul coronavirus, Alexandru Rafila a tras un semnal de alarm─â, subliniind c─â situa╚Ťia este una ÔÇ×preocupant─âÔÇŁ, dar se ├«ncadreaz─â ├«n scenariile pe care Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi INSP le-a prezentat ├«n trecut. Totu╚Öi, pentru acest num─âr ├«n cre╚Ötere de cazuri, Rafila a prezentat explica╚Ťii suplimentare, dar ╚Öi previziuni privind dezvoltarea pandemiei ├«n urm─âtoarea perioad─â. 

Cite╚Öte continuarea pe Adev─ârul.ro

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
crbl  2 (2) jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg