Motivul pentru care sunt tot mai multe cazuri Covid din România

Ultima actualizare:

România reușește să depășească fiecare record negativ de la o zi la alta. Față de ziua precedentă, numărul de cazuri Covid s-a dublat, marcând cel mai mare număr de îmbolnăviri de la debutul pandemiei - 34.000 de cazuri noi.

covid celule jpg

Conform autorităților, numărul de cazuri în creștere se datorează numărului de teste care se efectuează. În ciuda numărului mare de îmbolnăviri, oficialitățile nu plănuiesc să închidă școlile, chiar dacă în unele unități de învățământ sau spitale sunt focare de infecție. 

Situația pandemiei la noi în țară este „preocupantă”

Miercuri, țara noastră a înregistrat 34.255 de cazuri asociate cu infecția cu virusul Sars-Cov-2, reprezentând cel mai mare numbăr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei cu noul coronavirus. De asemenea, autoritățile au prezentat și un număr de 94 de decese aferente infecției cu Covid-19. Chiar dacă varianta Omicron este mai puțin agresivă cu corpul gazdei, numărul din ce în ce mai mare de infectări va crește direct proporțional și numărul de decese la nivel național. Cât despre numărul de teste, au fost efectuate 108.937, atât RT-PCR, cât şi antigen. Gradul de pozitivare fiind de31,44%, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.  

„Este un număr de cazuri similar cu ceea se întâmplă în alte ţări. În Danemarca, o ţară cu 6 milioane de locuitori, ieri au fost 43.000 de cazuri, la o acoperire vaccinală de 81 la sută, în Cehia, cu 10,7 milioane de locuitori – 30.000 de cazuri, în Portugalia, cu o populaţie similară şi cu o vaccinare de circa 20% – 57.000 de cazuri. Nu sunt cifre neaşteptate”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

Ce explicație există pentru creșterea numărului de cazuri la nivel național

După anunțarea cifrelor privind infectarea cu noul coronavirus, Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă, subliniind că situația este una „preocupantă”, dar se încadrează în scenariile pe care Ministerul Sănătății și INSP le-a prezentat în trecut. Totuși, pentru acest număr în creștere de cazuri, Rafila a prezentat explicații suplimentare, dar și previziuni privind dezvoltarea pandemiei în următoarea perioadă. 

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj Napoca capitala Ardealului unde se organizeaza TIFF ul  foto tiff jpg
image
image
image
image
image
image
camere web trafic arad jpg
aterizare 49197400 jpeg
chirie mare britania jpg
avion jpg
plaja pixabay1 jpg
liceeni bacalaureat examen bac foto mediafax
bacalaureat jpeg
bord masina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net