Ce a pățit un ieșean, după ce a cumpărat brânză redusă 50%. Ce era, de fapt, înauntru

În ultimii ani, inflația a avut un impact semnificativ asupra economiei, ducând la o scădere considerabilă a puterii de cumpărare a românilor.

Aceasta este bucata de brânză pe care a cumpărat-o ieșeanul  / foto: Facebook
Aceasta este bucata de brânză pe care a cumpărat-o ieșeanul / foto: Facebook

Creșterea veniturilor nu a reușit să țină pasul cu creșterea prețurilor, ceea ce a determinat mulți cetățeni să își ajusteze obiceiurile de cumpărare.

Astfel, tot mai mulți români optează pentru achiziționarea de produse aflate aproape de data de expirare, pe care marile magazine le vând adesea cu reduceri substanțiale, de obicei în jur de 50%.

Aceasta este și situația unui bărbat din Iași, care a cumpărat brânză emmentaler de la un magazin Profi, beneficiind de o reducere de 50%. Cu toate acestea, surpriza neplăcută pe care a descoperit-o în ambalaj l-a făcut să regrete decizia de a achiziționa produsul.

Produsul era, de fapt, plin de mucegai

În această imagine se poate vedea mai bine mucegaiul / foto: Facebook
În această imagine se poate vedea mai bine mucegaiul / foto: Facebook

 Deși legislația permite magazinelor să reducă prețurile produselor care se apropie de termenul de expirare, acest lucru nu înseamnă că acestea pot fi necomestibile sau prezenta probleme vizibile. În cazul acestui ieșean, produsul achiziționat la reducere era plin de mucegai, așa cum se poate observa în imaginile postate de el pe un grup de Facebook.

Acest fapt indică faptul că reprezentanții magazinului ar fi trebuit să retragă produsul de la vânzare și să îl elimine, în loc să îl ofere consumatorilor.

Reacția utilizatorilor de Facebook nu a întârziat să apară. Comentariile au fost variate și critice:

„Nu doar în Iași se întâmplă asta. În majoritatea magazinelor Profi am găsit probleme, mai ales la pâine. Tot lanțul de magazine Profi are angajați care nu își fac treaba cum trebuie.” „Ți-au dat și o penicilină pentru banii ăia.” „Nu mă mir, azi am cumpărat carne stricată de la Profi și am returnat-o.” „A crescut ceva cașcaval pe lângă mucegaiul ăla.” „Manipulează situația, pentru că știu cât de mare este sărăcia în țară. Se vinde orice.”

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile utilizatorilor de pe Facebook, care subliniază nemulțumirea generală față de situația actuală din lanțul de magazine Profi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
image png
interviu de angajare jpeg
bani pixabay jpg
pepeni de dabuleni jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (8) jpg
Thailanda pixabay jpg
Orez cu legume  Sursa foto shutterstock 2134519827 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net