Ce viteza a avut polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni

Ultima actualizare:

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa (11 ani) și a rănit-o pe prietena ei, avea o viteză de 88 kilometri pe oră în momentul impactului. 

Raisa și prietena ei au fost spulberate pe trecerea de pietoni
Raisa și prietena ei au fost spulberate pe trecerea de pietoni

A fost finalizată expertiza tehnică a mașinii cu care circula polițistul Popescu în momentul tragediei petrecute pe bulevardul Laminorului din București, în 13 ianuarie.

Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic.”, a transmis avocat Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia fetiței.

De asemenea, s-a mai constatat că nu au existat urme de frânare înainte de impactul care i-a fost fatal Raisei și a rănit-o grav pe o altă fetiță. Alte detalii din expertiză, coroborate și cu declarațiile martorilor, indică faptul că polițistul nu era atent la drum, ci se uita la telefon. 

Cum s-a petrecut accidentul

Pe 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Laminorului. Potrivit procurorilor, agentul nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost rănită și a avut nevoie de o operație la piciorul drept. 

Reporterii Click! au mers în casa fetiței ucise pe trecerea de pietoni
Reporterii Click! au mers în casa fetiței ucise pe trecerea de pietoni

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, are 30 de ani și a fost cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Această măsură a expirat pe 6 aprilie, iar agentul nu mai are absolut nicio restricție.

Scrisoarea mamei Raisei către polițist

Polițistul nu vrut nici să facă testul poligraf, solicitat în instanță de familia fetiței care și-a pierdut viața. Astfel, pe 21 februarie, procurorii au transmis că această probă nu a fost acceptată. 

Disperată, mama Raisei a mai făcut un ultim pas spre aflarea adevărului. Liliana Barbu i-a scris polițistului de la inimă la inimă, semnându-se „mama unui unger”. Femeia i-a cerut acestuia să accepte testul poligraf și tot ce este necesar pentru a nu îngreuna ancheta.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net