Cele mai mari lanțuri de magazine din țară, amendate de inspectorii ANPC. Ce au descoperit la fața locului

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 6,3 milioane de lei mai multor magazine Auchan și Penny, din țară! În urma neregulilor descoperite, s-a mai hotărât și oprirea de la comercializare a unor produse, cât și închiderea temporară a 4 magazine.

Amenzi uriașe date de ANPC / foto: Shutterstock
Amenzi uriașe date de ANPC / foto: Shutterstock

Cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat o serie de controale de-a lungul lunii noiembrie, potrivit celor de la adevarul.ro. Iar descoperirile pe care le-au făcut la mai multe magazine din lanțurile de retail Auchan și Penny au venit cu amenzi uriașe, din partea autorităților.

„În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat până în acest moment, următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de circa 6,3 milioane lei, 108 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de aproximativ 230.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 45 magazine, propunerea unor decizii de încetare a practicilor comerciale înşelătoare, s-a propus închiderea temporară, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 4 unităţi, s-a propus închiderea temporară, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, pentru 1 unitate”, au comunicat inspectorii ANPC, conform sursei citate.

Ce nereguli au găsit insepctorii ANPC

Mai precis, se pare că ar fi vorba despre utilizarea unor vitrine frigorifice, cât și camere de frig, într-o stare ridicată de degradare. Acestea aveau rugină, vopsea exfoliată, cât și sisteme de ventilație neigienizate. Mai mult decât atât, s-au mai găsit și produse congelate ce erau vândute deși aveau depuneri de gheață, sau urme de arsuri de congelare.

Alte probleme identificate de către inspectorii ANPC au fost produsele alimentare vândute deși erau deja expirate. De asemenea, în magazinele inspectate s-au mai găsit și spații de depozitare cu pavimentul neigienizat, în care erau prezenți chiar și gândaci.

„Continuăm acţiunile vizând marii retaileri. Aşa cum şi mica băcănie de cartier trebuie să respecte consumatorii şi legea, aşa şi aceste băcănii gigantice trebuie să o facă, indiferent de cui aparţin şi ce cifră de afaceri au!”, a spus președintele ANPC, Horia Constantinescu, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net