Controversă de proporții la o școală din Maramureș! Elevii ar fi copiat la Evaluarea Națională direct de pe palmele profesorilor

Evaluarea Națională a venit la pachet cu o controversă de proporții, la o școală din Maramureș. Se pare că unii elevi ar fi copiat răspunsurile la proba de Matematică chiar de pe palmele profesorilor și membrilor comisiei.

Totul s-a petrecut în timpul probei de Matematică de la Evaluarea Națională
Totul s-a petrecut în timpul probei de Matematică de la Evaluarea Națională

O anchetă a fost demarată în urma Evaluării Naționale, la Școala Gimnazială Șieu, după ce s-a observat pe imagini video că mai mulți elevi ar fi copiat răspunsurile de la grile, la proba de Matematică, direct de pe palmele profesorilor și ai membrilor comisiei. Inspectorul general școlar Maramureș, Mihai Pop, a vorbit despre faptele care au condus la demiterea directoarei acestei școli, Ana-Maria Nan.

„Se surprind momente în care membri din comisie se apropie de copii și deschid podul palmei unde există suspiciunea că ar fi trecute litere de la grilă”, a declarat Mihai Pop, potrivit edupedu.ro. În plus, au mai existat și patru elevi care au primit foi doar de pe hol, în timp ce restul le-au luat de pe catedră.

Controverse la o școală din Maramureș

De asemenea, directoarea, fiind și președinte al centrului de examinare, nu a asigurat o supraveghere audio-video corespunzătoare, în sala în care elevii au susținut proba de Matematică de la Evaluarea Națională.

„E o suspiciune clară că membrii comisiei și alte persoane care nu erau autorizate, le-au dat copiilor subiecte sau părți din subiect scrise în palmă. Se vede pe cameră clar cum deschid palmele și cum doamna director/președinte de centru, duce către patru copii, foi, fără ca ei să le ceară”, a mai precizat Mihai Pop.

„În urma verificărilor efectuate de către echipele desemnate de inspectorul școlar general în două centre de examen din județul Maramureș, au fost identificate deficiențe în organizarea și desfășurarea examenului de Evaluare Națională.

În conformitate cu prevederile art. 198 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 198/2023 a învățământului preuniversitar, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a avizat eliberarea din funcție a directorilor celor două unități de învățământ desemnate centre de examen, care au avut și calitatea de președinți ai comisiilor din aceste centre”, a explicat Mihai Pop, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net