Coronavirus pentru 16 martie. Intrăm în valul 6 al pandemiei? Câte cazuri au anunțat autoritățile

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 16 martie. Ministerul Sănătăţii anunţă miercuri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19.

coronavirus afp jpeg

Miercuri, 16 martie, numărul cazurilor a scăzut cu aproape o mie față de ziua precedentă, dar specialiștii avertizează că pandemia nu s-a încheiat. 3.913 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 au fost raportate miercuri, dar și 68 de decese (37 bărbaţi şi 31 femei), dintre care 23 anterioare intervalului de referinţă.

Bucureşti, fruntaş la numărul de infectări

Municipiul Bucureşti a rămas, miercuri, pe primul loc la numărul de cazuri de Covid-19:  1.271 de cazuri noi au fost înregistrate în Capitală, în Timiş - 345, Cluj - 310, Braşov - 160, Ilfov - 149, Dolj - 124,  Constanţa - 122, Iaşi - 121, Prahova - 111, iar în celelalte judeţe sunt sub 100 de cazuri.

În spitalele cu secții covid, din țară, sunt 3.394 de bolnavi, cu 193 mai puţin decât în ziua anterioară. De asemenea, la terapie intensivă sunt internate 516 de persoane, cu 26 mai puţin decât marți. 

Specialiştii, îngrijoraţi de creşterea de cazuri la nivel mondial

Specialiştii în domeniul sanitar avertizează că, deşi majoritatea ţărilor a renunţat la restricţiile impuse de panemie, valul 6 ar putea fi după colţ şi nu trebuie să ne relaxăm. Ei se bazează pe creşterea numărului de noi cazuri, dar şi de spitalizări în China şi Europa, mai ales în ţări precum Regatul Unit, Ţările de Jos, Irlanda, Elveţia şi Italia.  

„Creşterea numărului de cazuri în toată Europa nu ar trebui să ne lase indiferenţi. Ce am constatat în ultimele zile este reluarea creşterii în ceea ce priveşte numărul de cazuri, în multe ţări din vestul Europei, ţări care de altfel au renunţat înaintea noastră la o mare parte sau la toate măsurile nonfarmacologice, ca să le numim aşa”, subliniază dr. Marius Geantă. Medicul mai atrage atenţia că în ţările afectate acum, rata vaccinării este ridicată. 

China a luat deja măsuri, după ce a îngregistrat aproape 3.4000 de cazuri în 13 martie. Şcolile din Shanghai au fost închise, iar mai multe oraşe din nord-vest sunt în locdown.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net