Coronavirus pentru 30 aprilie. Care sunt ultimele date ale pandemiei

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul pentru noul coronavirus în România pentru ziua de 30 aprilie. După doi ani de restricții, stare de urgență, stare de alertă și peste 2,7 milioane de îmbolnăviri, cazurile sunt în scădere în România.

Bilanț coronavirus pentru 30 aprilie
Bilanț coronavirus pentru 30 aprilie

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că sâmbătă, 30 aprilie, au fost raportate 887 de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus, cu 129 mai puține față de ziua anterioară.

Din totalul de persoane infectate, 92 dintre cazurile noi, din ultimele 24 de ore, sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

De asemenea, de la începutul pandemiei pe teritoriul României și până sâmbătă, 30 aprilie, 65.486 de persoane au decedat în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2.

În unitățile sanitare de profil din România, numărul de persoane internate în secțiile de COVID-19 este de 1.143 cu 67 mai puțin față de ziua anterioară.

De asemenea, la terapie intensivă sunt internate 198 persoane, cu 2 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 198 pacienți internați la ATI, 176 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 63 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 10 mai puțin decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Peste 6,2 milioane de oameni au murit din cauza Covid

6.259.611 de persoane au murit din cauza pandemiei cu noul coronavirus în întreaga lume, de la finalul anului 2019, conform datelor publicate de către site-ul statistic worldometers.info. Potrivit acestui bilanţ, 512.978.647 de persoane au fost confirmate și înregistrate cu virusul SARS-CoV-2, până în momentul de faţă. SUA au înregistrat cele mai multe decese (1.020.660), urmate de Brazilia (663.484), India (523.803) şi Rusia (375.884 ).

În România, de la începutul pandemiei și până vineri, 65.486 de persoane au decedat în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2. Multe dintre acestea prezentau comorbidități.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net