Cristian Boureanu, condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare! Cine a «căzut» odată cu el

Ultima actualizare:

Instanța de judecată a decis condamnarea fostului deputat PNL Cristian Boureanu la patru ani și trei luni de închisoare, cu executare, în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Alături de acesta au mai fost condamnați și alți inculpați, printre care și Sebastian Vlădescu și Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană.

cristian boureanu 1280x720 jpg

În ultima perioadă, noua situație amoroasă a lui Cristi Boureanu a făcut subiectul multor știri și, dacă viața lui părea împlinită din toate punctele de vedere, iată că fostul deputat a primit în prezent o reală lovitură pe plan personal.

Cristian Boureanu, condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare

Cristian Boureanu a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare, cu executare, în dosarul DNA privind reabilitarea căii ferate București-Constanța, în care sunt inculpați și Sebastian Vlădescu și Ionuț Costea, condamnați la rândul lor.

După doi ani și jumătate de proces, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și au pronunțat, joi, sentințele. De asemenea, s-a mai decis și confiscarea sumei de 2.100.000 de euro de la Cristian Boureanu. Acesta urmează să execute pedeasa în regim de detenție. Decizia Instanței nu este însă definitivă.

Sebastian Vlădescu a fost nașul de cununie al lui Cristi Boureanu, în 2000, și fost ministru de finanțe, iar Ionuț Costea este cumnatul lui Mircea Geoană, fost președinte PSD și fost șef al băncii Eximbank, în prezent secretarul-general adjunct al NATO.

Aceștia au primit pedepse, în ordinea menționării numelor lor, de 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, și respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Totodată, și lor le-au fost confiscate sumele de 4 milioane de lei și 2.2 milioane de euro, de la Sebastian Vlădescu, și 3 milioane de lei și 2 milioane euro, în cazul lui Ionuț Costea.

Care sunt acuzațiile aduse inculpaților

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată încă din 2019 de Direcția Națională Anticorupție. Potrivit procurorilor, în perioada 2005-2007, o companie străină a plătit 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, către oficialii români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a căii ferate.

Astfel, Cristian Alexandru Boureanu, parlamentar și vicepreședinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada săvârșirii faptelor, este acuzat de trafic de influență, în timp ce ceilalți doi inculpați sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la luare de mită (Ionuț Costea) și trafic de influență și luare de mită (Sebastian Vlădescu). 

Puteți citi mai multe informații și pe Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net