Culmea nerușinării. Un medic oncolog a fost trimis în judecată pentru 280 de acte de luare de mită

Într-un scenariu desprins parcă dintr-un film cu intrigă, un medic oncolog din cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava se află acum în fața instanței, confruntându-se cu acuzații grave de luare de mită în formă continuată, inclusiv pentru primirea unor favoruri în natură. Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, acest caz extraordinar implică nu mai puțin de 280 de acte materiale de corupție.

Un medic oncolog a fost trimis în judecată pentru 280 de acte de luare de mită. Foto: Shutterstock.
Un medic oncolog a fost trimis în judecată pentru 280 de acte de luare de mită. Foto: Shutterstock.

De ce este acuzat oncologul

Procurorii au decis trimiterea în judecată a medicului specialist oncolog în urma unui complex dosar de investigație. Conform probatoriului dezvăluit de Mediafax, medicul oncolog, în exercitarea atribuțiilor sale profesionale, ar fi acceptat în mod repetat promisiuni și sume de bani, precum și diverse foloase de la pacienți sau aparținători, în schimbul îndeplinirii actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică, care, în mod normal, ar trebui să fie gratuite.

În detaliu, investigația a relevat că în luna aprilie 2022, medicul a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani de la un aparținător al unui pacient, cu scopul de a prescrie un tratament medicamentos specific. Între decembrie 2022 și ianuarie 2023, medicul a primit diferite sume de bani, totalizând 20,660 lei și 750 euro, dar și alte bunuri precum miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice și carne de porc de la mai mulți pacienți sau aparținători.

Procurorii au dispus sechestru asigurator asupra unor sume de bani

Ancheta relevă că medicul ar fi primit bani sau produse de la peste 20 de persoane în unele zile, subminând astfel integritatea procesului medical și punând în pericol etica profesională. În urma investigației, procurorii au dispus sechestrul asigurător asupra sumelor de 470 euro, 7,750 lei și 1,200 lei, precum și asupra bunurilor ridicate în cadrul perchezițiilor domiciliare.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava, unde va fi analizat în detaliu pentru a aduce lumină în acest caz de corupție în sistemul medical, demonstrând necesitatea rigorilor legale și etice în furnizarea serviciilor de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net