Cum și-a petrecut ultimele zile din viață David, adolescentul mort în tragedia din Odorheiu Secuiesc. Coleg de cameră: „Am fost ultimul cu care a vorbit!”

Jurnaliștii de la Antena 3 CNN au obținut mărturia exclusivă a adolescentului care stătea în cameră cu David, băiatul care a murit strivit sub moloz, în căminul din Odorheiul Secuiesc unde era cazat.  

David, băiatul care a murit, dormea atunci când peretele s-a prăbușit / foto: Inquam - Alex Nicodim
David, băiatul care a murit, dormea atunci când peretele s-a prăbușit / foto: Inquam - Alex Nicodim

Un coleg de cameră al elevului decedat a mărturisit că a plecat din cameră doar cu trei minute înainte ca, clădirea să se prăbușească și că prietenul său, David, a rămas înăuntru, fiind posibil să nu-și fi dat seama de pericol din cauza căștilor pe urechi.

David urma să împlinească 18 ani chiar în ziua de Crăciun, dar a fost descoperit sub dărâmături prea târziu. Un câine de căutare al salvamontiștilor l-a găsit, dar nu au putut să-l salveze.

„Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja ma sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul.

Eu am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea.

La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi.

Era un copil bun, cu suflet foarte bun! Îmi este prieten de demult, anul trecut am fost colegi de cameră, a fost un băiat foarte bun! Eu am fost ultimul care a vorbit cu el... Cum am spus, la ora 15:50 am plecat și la minutul 55 deja era clădirea căzută”, a declarat tânărul, potrivit sursei amintite mai sus.

Bilanțul victimelor tragediei din căminul Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc

Înafară de David, trei fete cu vârste între 15 și 17 ani au fost și ele prinse sub molozul clădirii. Una dintre ele, în vârstă de 17 ani, se află în stare critică la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș, fiind intubată și sedată în secția clinică ATI copii. Starea ei este instabilă, cu traumatisme de coloană, iar medicii nu pot oferi încă un prognostic.

Clădirea este veche de peste 100 de ani / foto: Inquam - Alex Nicodim
Clădirea este veche de peste 100 de ani / foto: Inquam - Alex Nicodim

Celelalte două fete au fost internate și tratate la spitalele din zonă, una dintre ele fiind operată la nivelul umerilor, iar cealaltă, în stare de șoc, fără leziuni vizibile.

Intervenția de urgență a implicat numeroase echipe, printre care pompierii, echipajele SMURD, ambulanța, salvamontiștii și chiar localnicii din zonă, care au venit în ajutor imediat după prăbușirea clădirii.

Incidentul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș pentru a fi investigat în ceea ce privește uciderea din culpă și vătămarea corporală din culpă. Este o situație tragică și investigația va fi crucială pentru a înțelege cu exactitate cauzele și circumstanțele care au condus la această tragedie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net