Curs valutar pentru 8 aprilie. Dolarul american, a șaptea zi de creștere

Ultima actualizare:

  Click! îți prezintă cursul valutar al Băncii Naţionale a României pentru principalele valute de pe piață, precum euro, dolar american, liră sterlină, franc elvețian, dar și cotația gramului de aur. Pe www.click.ro găsești update, în timp real, imediat după ședința BNR.  

Curs valutar 8 aprilie
Curs valutar 8 aprilie

Banca Națională a României anunţă în fiecare săptămână, de luni până vineri, la ora 13.00, cursul valutar. Până la şedinţa de la prânz, tranzacţiile sunt făcute la cursul zilei anterioare. În weekend, tranzacțiile se fac la valorile stabilite în ședința de vineri.

Curs valutar, 8 aprilie 2022, pentru euro

Moneda Uniunii Europene se află într-o altă zi de depreciere, după ce moneda euro se află în a doua zi consecutivă de scăderi. Ulterior, pe 6 aprilie, euro a reușit să câștige teren în raport cu leul românesc, după opt zile consecutive de depreciere. Astăzi, 8 aprilie, moneda euro a fost cotată de către BNR la valoarea de 4.9419 lei.

Curs valutar, 8 APRILIE 2022, pentru dolar

Spre deosebire de euro, dolarul american traversează o perioadă extraordinară. Astăzi, 8 aprilie, dolarul american a fost cotat de către BNR la valoarea de 4.5455 lei. În acest moment, dolarul american e la a șaptea zi de creștere consecutivă.

Curs valutar, 8 APRILIE 2022, pentru franc elveţian

Și francul elvețian, moneda preferată a românilor pentru credite bancare, înainte de criza economică mondială din 2008, a înregistrat o scădere în valoarea. Astăzi, Banca Națională a României a cotat francul elvețian la valoarea de 4.8600 lei, după ce, ziua anterioară, a reușit să înregistreze o creștere. 

Curs valutar, 8 APRILIE 2022, pentru lira sterlină

După mai multe zile consecutive în care lira sterlină a reușit să înregistreze creșteri substanțiale, astăzi, 8 aprilie, BNR a cotat valoarea monedei Regatului Unit la 5.9298 lei, fiind în scădere. 

Cotația pentru un gram de aur, din 8 APRILIE

Aurul, considerat o investiţie sigură în perioadele de incertitudine politică şi financiară, deoarece își păstrează valoarea în ciuda tendințelor inflaționiste a înregistrat, astăzi, 8 aprilie, o creștere în raport cu leul românesc. BNR a cotat gramul de aur la valoarea de 282.3543 lei. Pe fondul războiului ruso-ucrainean de la granițele noastre, metalul prețios a reușit să atingă valoarea de 293.9846 lei, pe 7 martie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net