Drama unei tinere din Iași: a fost dată afară din casă cu tot cu copil, chiar de mama ei

De mică a simțit că propria mamă nu o iubește, dar niciodată nu s-a gândit că ar fi putut ajunge în situația de a fi dată afară din casa părintească, ba chiar cu un copil mic în brațe. Este povestea unei ieșence care s-a trezit în stradă, împreună cu soțul și fetița lor. 

image
Tânăra a fost evacuată din casa părintească FOTO: bzi.ro

Diana Petronela Ciofu (21 de ani) a fost evacuată cu ajutorul executorului judecătoresc. Practic, un stăin a venit și a dat-o afară din casa din localitatea Valea Lupului, unde a copilărit până la vârsta de 11 ani, când s-a stins din viață tatăl său. De fapt, calvarul fetei de atunci a început, căci propria mamă a vrut să o dea la casa de copii.

După ce a murit tata, m-a dat afară din casă de mică! A vrut să mă trimită la casa de copii, dar nu m-am dus, am stat la un băiat care m-a primit la el. Eu mai mergeam la ea din când în când, când eram încă minoră, dar nu stăteam, pentru că mă bătea și mă arunca în stradă. Nu mă primea, ea voia să stea doar cu prietenul ei, spunea că nu am dreptul să locuiesc acolo. Acum 3 ani m-am întors în casă. M-a chemat să stau, să îmi facă buletinul, să rămân. Apoi tot ea m-a dat afară”, a povestit Diana pentru bzi.ro

Mama a câștigat procesul în instanță 

Însă, odată întoarsă în vila din strada Cicoarei, scandalurile s-au ținut lanț. Astfel că, Liliana Brichiu, mama fetei, a cerut partajul moștenirii în 2020, la zece ani de la moartea soțului său. Acum aproximativ un an, în 2021, procesul s-a finalizat în favoarea Lilianei Brichiu, care a obținut integral dreptul asupra locuinței. Chiar dacă nu a fost mulțumită de soluție, fiica Diana nu a făcut apel.

În schimbul imobilului și al altor bunuri, judecătorii i-au dat Dianei Ciofu o sumă de bani, pe care aceasta a refuzat să o primească. Tânăra, care este căsătorită și are și un copil mic, declară că nu își dorește bani, ci să locuiască în casa părintelui său. Însă mama ei nu a avut milă și a chemat executorul judecătoresc atunci când a văzut că propria-i fiică refuză să părăsească locuința. În final, Diana a fost evacuată și a rămas cu familia și lucrurile în stradă. 

Tânăra evacuată spune că nu are unde să locuiască 

Acum, femeia și familia ei nu știu unde să se ducă sau la cine să apeleze. Tânăra spune că nu este mulțumită de decizia magistraților de la Judecătoria Iași și nu vrea să accepte banii oferiți în schimb.

Am aflat despre hotărâre, dar nu mi-am găsit unde să stau, nu am unde. Am fost la Primărie și la asistența socială. Au spus că nu sunt locuri. Toți știu cazul. Acum stăm în stradă, nu avem rude, nici eu, nici soțul unde putem sa locuim. Nu vreau bani, vreau să stau în casă”, mai spune Diana Petronela Ciofu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
FotoJet jpg
dani otil gabriela prisacariu
5 poza mare JPG
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
5 poza mare JPG
harriotte miss univers marea britanie instagram (3) png
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg