Elena Udrea, extrădată în România. Decizia judecătorilor bulgari nu e definitivă

Ultima actualizare:

Elena Udrea a fost audiată, sâmbătă (9 aprilie), în Bulgaria, iar judecătorii din Blagoevgrad au decis ca fostul ministrul al Turismului să fie extrădat în România. Elena Udrea a decis să facă apel, la Curtea din Sofia şi a cerut azil politic în Grecia. 

Elena Udrea, audiată în Bulgaria Foto: Arhivă
Elena Udrea, audiată în Bulgaria Foto: Arhivă

UPDATE Judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Hotărârea nu este definitivă, iar apelul va fi judecat în 14 aprilie, la ora 10.00. Fostul Ministrul al Turismului va rămâne, până atunci, în arest. 

Elena Udrea a fost reținută pentru 72 de ore, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române. Fostul politician a fost dus la tribunal, iar judecătorii urmează să decidă dacă Udrea va fi predată României.

Elena Udrea, audiată în Bulgaria. Judecătorii decid în aceste momente dacă o extrădează

Inițial, la cererea autorităților române, Elena Udrea a fost reținută pentru 24 de ore în Bulgaria, după ce a încercat să fugă din România, în urma condamnării sale. Măsura a fost ulterior prelungită cu 72 de ore, iar fostul ministru și-a petrecut noaptea în arestul poliției bulgare.

Sâmbătă, 9 aprilie, a fost programată audierea fostului politician, la care Udrea s-a prezentat îmbrăcată diferit, semn că a făcut rost de alte haine, potrivit Antena 3. Este posibil ca logodnicul său, Adrian Alexandrov, să o fi vizitat în arest.

Procesul s-a amânat pentru ora 15.00, deși fusese inițial programat la ora 14.00, după ce translatorul a întârziat. La ora 15.00 însă, Elena Udrea a fost dusă în fața judecătorilor bulgari, iar aceasta ar putea fi extrădată cât de curând. În momentul în care va ajunge în România, aceasta va fi închisă în regim de detenție.

Citește și: Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea, chemat și el în judecată! În ce proces e implicat

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare

Amintim că Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este una definitivă.

La scurt timp după pronunțarea sentinței însă, Elena Udrea a dat bir cu fugiții, bazându-se pe schema pe care a folosit-o și în trecut, atunci când s-a refugiat în Costa Rica. Astfel, polițiștii nu au găsit-o la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare, iar la scurt timp aceasta a fost dată în urmărire generală. 

Citește și: Când va fi adusă Elena Udrea în România? Când își va putea vedea fetița?

Ar putea fi adusă în țară până luni

Ulterior, Udrea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei, aproape de granița cu Grecia, în zona Kulata. Aceasta și-a petrecut noaptea în arestul Poliției de Frontieră Petrici. Dacă judecătorii bulgari decid extrădarea, Elena Udrea ar putea fi adusă în țară până luni.

Fostul minstru al Dezvoltării și Turismului a fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Judecătorii au concluzionat că aceasta a primit un milion de euro mită de la diverți oameni de afaceri, pentru a le mijloci diferite contracte cu statul. 

Citește și: În ce lux trăia Elena Udrea în Costa Rica!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net