Elena Udrea revine acasă! Instanța din Bulgaria a decis extrădarea

Ultima actualizare:

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia, Bulgaria, a dat vineri, 10 iunie, verdictul în cazul fostei ministre a turismului, Elena Udrea. Aceasta va fi extrădată în România.

Elena Udrea, încătușată, cu mâinile la spate, în Tribunalul din Sofia. Foto: Captură Antena 3
Elena Udrea, încătușată, cu mâinile la spate, în Tribunalul din Sofia. Foto: Captură Antena 3

De ce i-a fost frică nu a scăpat! Elena Udrea se întoarce acasă, după ce a petrecut câteva luni bune în arestul din Bulgaria. Aceasta va fi extrădată după ce instanța din Sofia a decis extrădarea.

Elenei Udrea îi este groază de condițiile din pușcăria de la Târgșor, acolo unde ar urma să fie închisă după pronunțarea sentinței de 6 ani, în dosarul Gala Bute.

Acuză presiuni în proces, dar nu dă nume

La ieșirea din sala de judecată, fosta ministră a tursmului a dat declarații. „În data de 7 aprilie, atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute.

În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea", a spus Elena Udrea, preluată de Antena 3.

Citește și: Elena Udrea, înainte de sentință: a fost nașă și a dansat cu Adrian Minune

Într-o zi de joi, 7 aprilie, în cursul dimineții, Elena Udrea a ieșit din România prin vama Giurgiu, înainte de pronunțarea condamnării în dosarul Gala Bute.

Spre seară, când a devenit evident că aceasta nu se va preda, Elena Udrea a fost dată urmărire internațională. La scurt timp, a fost prinsă și arestată în Bulgaria, în vama Kulata, când încerca să intre în Grecia.

Îngrozită de condițiile de la Târgșor

În toate mesajele transmise din arestul din Bulgaria, Udrea a invocat condițiile grele de detenție din țara vecină, condițiile mizerabile și amenințările cu moartea primite în penitenciarul Târgșor, din România. 

Nu în ultimul rând, a încercat să înduplece autoritățile promovând faptul că are un copil mic care va crește în lipsa ei, lipsindu-i dragostea maternă.

Citește și: Cum arată închisoarea din Bulgaria în care Elena Udrea este reținută

Mai mult, ea ar fi închiriat pentru mai mulți ani un apartament în Sofia, într-o aparentă tentativă de a fi judecată în țara vecină sub control judiciar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net