MAE în atenționează pe românii care merg sau tranzitează Ungaria. Vor fi restricții de trafic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează marți cetățenii români care se află în Ungaria, tranzitează această țară sau intenționează să călătorească acolo, despre restricțiile temporare de circulație impuse camioanelor de mare tonaj.

MAE anunță restricții de trafic în Ungaria / foto: INQUAM
MAE anunță restricții de trafic în Ungaria / foto: INQUAM

Conform deciziei Ministerului ungar al Construcțiilor și Transportului (MCT), circulația camioanelor cu greutăți de peste 7,5 tone va fi restricționată în ziua de miercuri, în intervalul orar 6:00 – 22:00.

Această măsură are ca scop optimizarea traficului și reducerea aglomerației pe drumurile naționale ale Ungariei, asigurând astfel o mai bună fluidizare a circulației, în special în perioadele cu un volum crescut de transport.

La cine trebuie să apeleze românii care se află în dificultate

Pentru mai multe detalii legate de aceste restricții, cetățenii români sunt invitați să consulte informațiile disponibile pe site-ul https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop?d=0. Acest site oferă actualizări detaliate referitoare la restricțiile de circulație și poate fi o sursă utilă pentru cei care doresc să planifice călătoria, având în vedere restricțiile impuse.

În cazul în care cetățenii români aflați în Ungaria au nevoie de asistență consulară, aceștia pot contacta misiunea diplomatică a României la Budapesta la numărul de telefon +3613847689, precum și Consulatele Generale din Szeged (+3662424431) și Gyula (+3666464579, +3666477147). Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii Call Center-ului preiau apelurile non-stop, asigurând asistență permanentă.

De asemenea, pentru situații de urgență sau circumstanțe speciale, cetățenii români pot contacta telefoanele de urgență ale Ambasadei României în Ungaria la +36305356912, ale Consulatului General din Szeged la +36306777980 și ale Consulatului General din Gyula la +36306357181.

MAE recomandă cetățenilor să consulte paginile de internet ale ambasadelor și consulatelor României în Ungaria pentru informații actualizate, accesibile la adresele https://budapesta.mae.ro, https://szeged.mae.ro și https://gyula.mae.ro, precum și pagina generală a Ministerului Afacerilor Externe, https://www.mae.ro.

Pentru a obține informații precise despre timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei dintre România și Ungaria, cetățenii români sunt încurajați să acceseze secțiunea "Trafic on-line" a Poliției de Frontieră Române, disponibilă la https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline. Această platformă permite consultarea în timp real a situației traficului la frontieră, oferind o imagine clară asupra duratei de așteptare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parizer de casa foto bucataresele vesele jpg
6 burger cu peste pane shutterstock 1765852424 jpg jpeg
image png
femeie spion jpg
image png
orchid 1378717 1280 jpg
fetita hartuire   foto pixabay jpg
benzinarie pompa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net