Meniul din spital, la fel ca la marile restaurante de lux. Postarea unui român, internat la o unitate medicală din Londra, s-a viralizat pe internet. FOTO

Un român, care se afla internat într-un spital din Londra, a postat pe internet o imagine cu mâncarea primită la cină, alături de meniul oferit în unitatea sanitară, iar imaginile s-au viralizat aproape instant.

În Londra, la spital e la fel de bine ca la hotel / foto: Reddit
În Londra, la spital e la fel de bine ca la hotel / foto: Reddit

Faptul că, condițiile din spitalele europene sunt multe mai bune ca cele din Româniam nu este o informație nouă. Totuși, imaginile vorbesc de la sine.

„Cina, meniul și camera mea de spital în UK”, a fost titlul postării în care apar trei fotografii, dintre care două cu camera de spital, care seamănă mai degrabă cu o cameră de pensiune, și cu mâncarea pe care a primit-o.

„Dacă ar vedea cineva un meniu ca ăla în România, ar crede că e o farsă”, a comentat cineva.

„Unde mai pun că în holul spitalului au o cafenea/restaurant italian, un magazin și câteva cafenele. O baie individuală cu duș și calculator în fiecare cameră, deși nu l-am folosit deloc de când sunt aici”, a adăugat autorul postării.

Meniul, mai bun ca la un hotel de la noi

Meniul spitalului din Londra este foarte diversificat / foto: Reddit
Meniul spitalului din Londra este foarte diversificat / foto: Reddit

Mai mult, românul internat în Londra a explicat și care este meniul: „Cina: Stroganoff de vită și ciuperci, iar la desert, prăjitură cu cremă de ou și lapte (custard). PS: E un spital NHS (National Health System, adică o unitate medicală "de stat" - n.r.). Și Aqua Carpatica se vinde în Tesco în UK”.

„Mișto hotel, unde ziceai că e?” și „Parcă e o pensiune”, au fost alte comentarii la postarea românului.

Grindeanu, despre desființarea spitalelor CFR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, despre spitalele CFR, că nu se desfiinţează nimic, nu vor fi daţi oameni afară şi concediaţi, după ce această informație a ajuns în spațiu public.

În trecut, au fost nenumărați pacienți care au vorbit despre mizeria din aceste unități medicale, cât și despre erorile medicilor angajați.

„Aşa cum ştiţi, în coordonarea Ministerului Transporturilor se află 15 spitale. Au rămas în coordonarea Ministerului Transporturilor dinainte de '89. Eu sunt ministrul Transporturilor, nu sunt ministrul Sănătăţii, ministrul Sănătăţii e Rafila. N-a spus nimeni că desfiinţează spitale, aşa cum am văzut unele ştiri. Nimeni nu a spus acest lucru, ci că vor fi transferate, după caz, la autorităţi locale, că e vorba de o asociere între cele două, că e vorba de universităţi sau că e vorba, cum e la Bucureşti, de alt minister, Ministerul Apărării”, a spus ministrul Grindeanu.

„E greu la Ministerul Transporturilor să te ocupi de spitale, trebuie sa te ocupi de altceva la Ministerul Transporturilor. Această subfinanţare până la urmă se vede în actul medical. Cu tot respectul pentru medici, pentru personal, mă refer la dotări şi la toate lucrurile care ţin de de o bună finanţare. Atunci, eu cred că e o situaţie win-win în care, dacă se merge la autorităţile locale sau la universităţi de medicină, universităţi de profil şi se obţine o finanţare mult mai bună, lucrurile sunt cât se poate de în regulă. Asta este dorinţa noastră, nu se desfiinţează nimic, nu vor fi daţi oameni afară şi concediaţi. Vom face lucrurile astfel încât actul medical să fie unul mai de calitate", a mai precizat Grindeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net