Nebunie în traficul din Capitală în acest început de an școlar. Cozi de km întregi. Ploaia a înrăutățit și mai mult situația

Începutul școlii a adus cu sine un haos în traficul din București, care se resimte pe toate marile bulevarde și la intrările în oraș. Astăzi (miercuri, 11 septembrie), cozile kilometrice de mașini s-au format încă de la primele ore, iar șoferii au fost nevoiți să înainteze cu viteze de până la 6 km/h, mai ales în zonele unde se desfășoară lucrări. Deși ploua, mulți au ales să folosească mașinile personale, agravând și mai mult situația pe drumurile deja sufocate.

Trafic. Foto: arhiva.
Trafic. Foto: arhiva.

Sunt aproximativ 15 șantiere active în Capitală

Nordul Bucureștiului, zone precum Băneasa, Pipera, Aviației și Ștefan cel Mare, a fost printre cele mai afectate. Același scenariu s-a repetat și în centrul orașului, unde s-a circulat bară la bară. În total, sunt aproximativ 15 șantiere active în Capitală, inclusiv pe DN1 și Podul Constanța, iar acestea adaugă și mai multă presiune pe circulație.

Noi restricții pentru lucrările la Magistrala 6 de metrou

Pentru șoferi, situația nu se va îmbunătăți curând, deoarece, începând de joi, vor fi introduse noi restricții pentru lucrările la Magistrala 6 de metrou, care leagă Bucureștiul de Aeroportul Otopeni. Traficul în zona stațiilor viitoare Washington și Otopeni va fi redirecționat, cu rute ocolitoare și relocări de stații de transport public, ceea ce va îngreuna și mai mult circulația în zonele afectate. Lucrările sunt programate să dureze aproximativ 90 de zile, fiind doar începutul unor proiecte mai ample ce se vor întinde până în 2027-2028.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că lucrările au început bine, atingând un progres de 15-16%, dar șoferii bucureșteni se confruntă cu dificultăți zilnice care par să se agraveze. Deși Magistrala 6 va oferi o soluție pe termen lung pentru fluidizarea traficului, drumul până acolo este încărcat de provocări.

Cu lucrările de infrastructură în plină desfășurare și șantierele care ocupă benzi de circulație, traficul din București se află într-o stare critică. Fără soluții rapide și eficiente, șoferii și locuitorii Capitalei se confruntă zilnic cu ore petrecute în cozi interminabile, în special în perioadele de vârf.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net