O autostradă în valoare de 1 miliard de euro se va construi în România! Anunțul făcut de Ministrul Transporturilor

Chiar astăzi, 8 februarie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol. Anunțul a fost făcut chiar de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu / foto: Facebook
Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu / foto: Facebook

Ministrul Transportulrilor a mai comunicat românilor că valoarea proiectului se ridică la 5,74 miliarde de lei, inclusiv TVA. Se pare că suma este asigurată prin Programul Transport 2021 – 2027. Se pare că lungimea acestui proiect important va fi de 30,59 kilometri, iar Acordul de Mediu deja a fost obținut. Noul proiect va uni Centura Constanța de sudul litoralului din țara noastră.

„Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc.

CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).”, scrie pe pagina sa personală de Facebook Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Investiție uriașă aprobată de către Guvern

Vor fi construite și 6 parcări / foto: Facebook
Vor fi construite și 6 parcări / foto: Facebook

Sorin Grindeanu a mai anunțat românii că pe traseul acestei noi autostrăzi urmează să fie construite nu mai puțin de 31 de poduri, pasaje și viaducte, dar și 6 parcări, un punct de sprijin, cât și un centru de susținere și coordonare. De asemenea, 85 de hectare de perdele forestiere urmează să fie plantate.

Se pare că cei de la CNAIR va lansa în licitație contractul pentru construcția acestei șosele, ce urmează să aibă alocată o perioadă ce nu ar trebui să depășească 36 de luni.

„Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv:

- 31 Poduri / Pasaje / Viaducte,

- 6 parcări,

- un centru de întreținere și coordonare,

- un punct de sprijin.

Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere”, mai anunță Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net