Pianistul Codrin Nicoară, anchetat pentru crimă. S-a redeschis dosarul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Familia regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară, care și-a pierdut viața după mai multe luni de comă, după ce a căzut pe scări în casă, a reușit redeschiderea dosarului morții artistei. Astfel, soțul mezzosopranei, Codrin Nicoară, este din nou anchetat pentru omor. 

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară și soțul Codrin Nicoară FOTO: arhivă
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară și soțul Codrin Nicoară FOTO: arhivă

Lovitură pentru pianistul Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Magistrații Tribunalului Iași au decis să redeschidă dosarul morții artistei, dosar în care bărbatul fusese anchetat pentru omor, dar care se încheiase cu soluția de clasare, din lipsă de probe. Judecătorii au admis plângerea făcută de sora Mariei Mascim Nicoară, Elena Hareș, împotriva soluției de clasare. 

Familia artistei nu a acceptat niciodată că aceasta a căzut accidental pe scările din vila în care locuia cu soțul său, Codrin Nicoară. Astfel că, a apelat la mai mulți specialiști criminaliști, inclusiv din SUA, și a reușit să adune probe noi care au dus la redeschiderea dosarului. Se pare că există suficiente dovezi care spun că o cădere pe scări nu ar fi putut produce asemenea răni, conform bzi.ro.

Cazul a fost retrimis procurorilor pentru a completa urmărirea penală cu privire la infracțiunile de omor față de Codrin Nicoară, respectiv complicitate la omor față de mama acestuia, Viorica Leică. Decizia este definitivă.

Cine a adunat noi probe

Avocatul familiei mezzosopranei, Artin Sarchizian, și Mihaela Brooks, profiler FBI, care au format o echipă, au susâinut tot timpul că există elemente de noutate care să convingă judecătorii să reia cercetarea asupra suspiciunii de crimă. Aceștia au spus că sunt mai multe „carențe” în anchetă, de altfel, foarte vizibile.  

Despre expertizele medico-legale, profilerul Mihaela Brooks spunea că deține expertize ale unor oameni de știință foarte apreciați în domeniu. Aceștia ar susține că loviturile de la cap ale mezzosopranei nu ar avea nicio legătură cu scara pe care ar fi căzut. Anumiți experți ar fi concluzionat că artista ar fi fost bătută foarte rău, creierul ei fiind făcut „șnițel”.

„Loviturile la cap, și aici pot spune că avem dovezi științifice, în care voi arăta biomecanica rănilor la cap și că absolute toate loviturile pe care le-a avut la cap nu au legătură absolut deloc cu scara. A fost o modalitate a soțului de a scăpa de acuzația de violență, care a început sus în camera ei, la etaj și s-a terminat jos, la parter”, a spus Mihaela Brooks.

Accidentul care a trimis-o pe artistă în comă 

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei sâmbătă, 9 mai, la ora 23:00, căzută la capătul scărilor din locuința lor și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. La ora 7.10, Viorica Leică, soacra mezzosopranei, a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor, spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă. Luând în considerare toate aceste aspecte, rezultă că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dusă la spital în stare critică. Doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie au considerat că oamenii legii trebuie să știe despre starea artistei și să verifice cum s-a putut întâmpla ca un simplu accident casnic să îi producă leziuni atât de grave. Poliția a început imediat o anchetă. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. Îndrăgita artistă a murit pe 23 decembrie 2020. Câteva luni mai târziu, Codrin Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea făr ajutor a unei persoane lăsate în dificultate.

Mai multe voci au afirmat, după teribilul incident, că cei doi soți nu mai formau un cuplu, astista având de gând să divorțeze. De asemenea, s-a spus că mezzosoprana ar fi fost lovită și jignită de mai multe ori de soțul său, de-a lungul timpului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net