Povestea polițistului care s-a sinucis în Iași. Ce a făcut în ultimele clipe de viață

Proaspăt angajat în poliție, Andrei Axinte era văzut ca un tânăr retras, care nu prea vorbea cu nimeni. Agentul care și-a tras un glonț în cap luni dimineață, în Parcul Copou din Iași, cu pistolul furat de la șeful său a lăsat în urmă multe semne de întrebare. 

Polițistul Andrei Axinte FOTO: ziaruldeiasi.ro
Polițistul Andrei Axinte FOTO: ziaruldeiasi.ro

Născut în Suceava și abandonat de părinți când era mic, Andrei Axinte a fost adoptat de către o familie de asistenţi maternali de la vârsta de 10 ani, însă tot la ei stătea și în prezent.

Polițistul Andrei lucra la Postul Leorda, județul Botoșani, ca ajutor de șef de post. Ultimele ore din viața lui surprinse pe camerele de supraveghere de pe unde a trecut arată că tânărul avea un plan bine pus la punct.

Duminică seară, ieșise din tură, iar puțin timp mai târziu a fost văzut alimentând mașina de serviciu la o stație de carburant din zonă. Apoi, drumul său a fost spre Iași. 

A fumat mai multe țigări, apoi și-a tras un glonț în cap 

În jurul orei 3.00 a ajuns în Parcul Copou din Iași, acolo unde a fost găsit mort, împușcat în cap, trei ore mai târziu. Anchetatorii spun că Axinte a furat pistolul Beretta din biroul șefului său, unde se afla într-un fişet metalic.

Camerele de supraveghere din zonă au arătat că polițistul a parcat mașina în apropiere de Palas Mall, iar de acolo a mers pe jos, singur, până în Parcul Copou, unde s-a aşezat pe o bancă. Aici, după ce a fumat câteva ţigări, poliţistul s-a ridicat de pe bancă, şi-a pus pistolul la tâmpla dreaptă şi a tras.

Glonţul a pătruns în cutia craniană şi a ieşit, fiind căutat ulterior de criminalişti prin parc. Pistolul a fost găsit lângă bărbat, dezasigurat, armat şi cu cocoşul tras, cu un alt glonţ pe ţeavă. De asemenea, în magazia armei se mai aflau 15 cartuşe.  Criminaliştii au mai găsit într-un rucsac al agenului aflat pe bancă un alt încărcător cu 17 gloanţe, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Sinucigașul nu a lăsat nicio scrisoare de adio, care să lămurească într-un fel gestul său fatal. Însă, primarul comunei Leorda spune că cel mai probabil tânărul ar fi suferit o decepție în dragoste. „Probabil că e o traumă și din copilărie. Ieri, am înțeles, ar fi fost și de serviciu, aseară. O decepție, poate, în dragoste, sau ce a avut, că degeaba nu a ajuns el în Copou, în Iași. Era foarte retras, foarte tăcut, un om care nu cred că și-a făcut prieteni în Leorda, în timpul ăsta, de când e el polițist.”, a spus primarul Ştefan Dulgheru.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net