Proiect de amploare în București! Capitala va avea un al doilea Centru Vechi

Capitala poate avea parte de o adevărată „operație estetică”, care ar îmbunătăți semnificativ atât aspectul orașului, cât și viața în București, pentru cetățenii de rând. Mai precis, un nou priect conceput alături de Banca Mondială va crea „Noul Centru Vechi al Bucureștiului”, chiar peste drum de cel actual, pe care îl știm cu toții.

Capitala va avea un al doilea Centru Vechi / foto: Proiect REGENERARE PS2 Moșilor Vechi
Capitala va avea un al doilea Centru Vechi / foto: Proiect REGENERARE PS2 Moșilor Vechi

Locuitorii din Capitală primesc o veste bună, despre orașul lor! Se pare că Bucureștiul se va bucura de o „operație estetică” de amploare, care poate schimba profund modul în care este perceput, atât de turiști, cât și de locuitorii săi. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, un nou proiect conceput alături de Banca Mondială va oferi bucureștenilor „Noul Centru Vechi”, chiar peste drum de cel actual. Străzile „Negustori” și „Plantelor” sunt primele care urmează să fie reconfigurate.

Mai precis, se dorește extinderea spațiului pietonal din această zonă, însă, dacă aveți mașină, asta nu înseamnă că aceste străzi nu vor mai putea fi accesibile la volan! Circulația mașinilor rămâne permisă, însă pietonii vor avea mai mult loc, iar zona se va bucura de mult mai mult spațiu verde. De asemenea, se pare că acest proiect mai dorește refacerea piațetei ce face legătura între străzile din zonă și „Mântuleasa”.

„Noul Centru Vechi al Bucureștiului” poate transforma orașul

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a vorbit pe Facebook despre proiect. „Aceasta va fi reamenajată ca un open space, cu mai mult spațiu verde, cu mai mult spațiu pietonal, astfel încât să încurajăm micul business, să încurajăm turismul și să ne dorim să ne plimbăm cu toții prin această zonă”, a declarat acesta.

În prima fază, străzile „Negustori” și „Plantelor” vor fi reconfigurate, însă lucrări mai de anvergură vor urma după acestea. Străzile „Arcului” și „Cercului” așteaptă autorizare, în timp ce multe altele, precum „Toamnei”, „Termopile”, cât și alte străzi din zonă, vor fi transformate de către acest proiect.

Se dorește ca lucrările să fie efectuate în următorii 5 ani, pentru ca bucureștenii să se poată bucura de Noul Centru Vechi destul de rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net