Risc de avalanșă în Munții Făgăraș și Bucegi! Avertismentul dat de autorități

Alertă în munții Făgăraș și Bucegi! Specialiștii au anunțat că există un risc semnificativ de avalanșă, iar turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze prea departe.

Vremea rea vine cu noi probleme în România / foto: Shutterstock
Vremea rea vine cu noi probleme în România / foto: Shutterstock

Avertizarea a fost emisă de către meteorologii de la Centrul Transilvania Sud, potrivit celor de la Spy News. Se pare că aceștia au comunicat faptul că există un risc mare de a se produce o avalanșă, în munții Făgăraș și Bucegi.

Mai mult decât atât, riscul producerii acestui eveniment îngrijorător a fost evaluat la 3, pe o scară ce pronește de la 1 și se încheie la 5. După cum ne putem imagina, autoritățile au sfătuit turiștii să nu se aventureze pe traseele montane până când nu trece riscul de avalanșă.

Meteorologii au menționat faptul că la altitudini de peste 1.800 de metri, atât de-a lungul munților Făgăraș, dar și Bucegi, există un risc semnificativ de avalanșă. Aceștia au avertizat că se pot produce avalanșe de placă în condiții de supraîncărcare, însă sub această altitudine, riscul ar fi evaluat la un nivel moderat.

Risc de avalanșă în Făgăraș și Bucegi

Potrivit meteorologilor din Sibiu, se pare că stratul maxim de zăpadă ce a fost măsurat în zona montană a țării ar fi la Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș. Aici, zăpada ar ajunge chiar la 79 de centimetri. Accesul pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Cei care se găsesc în această perioadă în zonele unde este posibilă producerea unei avalanșe sunt sfătuiți să verifice foarte atent prognoza meteo înainte de a porni la drum. De asemenea, dacă cumva ați fost surprinși de o avalanșă, este foarte important să activați cât mai rapid dispozitivul de salvare. Acesta va emite unde radio ce vor ajuta echipele de salvatori să vă localizeze cât mai rapid posibil.

De asemenea, mai suntem sfătuiți să ne distanțăm de avalanșă înspre margine și să nu coborâm în calea acesteia. În plus, este important să desprindem echipamentul de schi, ori snowboard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
matcha latte scaled jpg
image
image
image
image
image
image
criminal freepik jpg
bacalaureat jpg
bear 1283347 1280 jpg
ventilator istock jpg
cariera elevi jpg
pompieri smurd jpg
Olt 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net