Vești proaste pentru românii aflați în concediu medical. Ce se va întâmpla cu salariul acestora

Anul nu începe deloc cu vești bune pentru români, atunci când vine vorba despre economia țării. Începând cu această lună, autoritățile urmează să pună în aplicare o nouă măsură controversată: salariul pe care îl primesc românii aflați în concediu medical va fi micșorat cu 10 procente!

Ce se întâmplă cu salariile în România / foto: Shutterstock
Ce se întâmplă cu salariile în România / foto: Shutterstock

Din păcate, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că veștile proaste pentru români nici măcar nu se opresc aici! Nu doar că vom primi mai puțini bani în perioadele în care suntem bolnavi, însă statul urmează să oprească și contribuțiile la asigurările de sănătate, lucru ce nu se întâmpla până în acest moment.

Se pare că Premierul Marcel Ciolacu consideră au fost luate prea multe concedii medicale în țara noastră, fiind vorba despre aproximativ 8 milioane în cursul anului 2022.

În cazul unui salariu de 3.000 de lei, se pare că aun angajat ce intra în concediu medical primea, până acum, suma de 2.899 de lei. Însă, începând din această lună, această sumă se va reduce la 2.813 lei. Practic, este vorba despre o scădere de 86 de lei, în această situație.

Românii vor primi mai puțini bani în concediile medicale

După cum ne și putem imagina, angajații din țara noastră, atât din mediul privat cât și de la stat, sunt revoltați de decizia luată de către autorități. „Anul trecut am fost în Olanda și îmi pare rău că m-am întors. Pentru că acolo era altă viață, nu erau atât de mari taxele de aici, aveam un mod de trăi mai ok”, a declarat un angajat din țara noastră, conform sursei citate.

Premierul României, Marcel Ciolacu, susține că motivul pentru care a fost introdusă această măsură este faptul că oamenii au abuzat de concediile medicale.

„Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, sunt din domeniul privat, public, sunt oameni care au nevoie de concedii medicale, dar e evident că s-a abuzat de acest fenomen”, a declarat acesta, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net