Români, mare atenție. Zonele din țara noastră unde sunt cele mai multe vipere

Țara noastră este un loc cu o biodiversitate extrem de ridicată, iar printre nenumăratele specii care trăiesc pe aceste teritorii se află și viperele. Mai precis, se pare că România ar fi casa a undeva în jur de trei specii de vipere, iar autoritățile avertizează că acestea pot fi periculoase, dacă ne apar în cale. Află alături de Click! despre ce este vorba.

Vipera cu corn este cea mai periculoasă din țară / FOTO: Shutterstock
Vipera cu corn este cea mai periculoasă din țară / FOTO: Shutterstock

România este o țară cu o biodiversitate extrem de ridicată, fapt cu care ne putem mândri. Fie că vorbim despre nenumăratele specii de pești pe care le putem întâlni de-a lungul râurilor din țară, păsări, ori chiar ușii din păduri, țara noastră este căminul unui număr ridicat de animale de tot felul. Iar, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3, printre aceste specii se numără și viperele.  

Mai precis, se pare că undeva în jur de 3 specii de vipere sălășluiesc de-a lungul țării, iar datorită expansiunii tot mai rapide a așezărilor umane în teritoriile naturale ale viperelor, contactul dintre acești șerpi și oameni poate avea loc oricând. Desigur, aceste animale nu sunt deloc unele lipsite de pericol, iar autoritățile ne avertizează că trebuie avută cea mai mare grijă dacă un astfel de șarpe ne apare în cale.

Zonele din România unde găsim cele mai multe vipere

De departe cea mai periculoasă dintre cele 3 specii prezente în țara noastră, vipera cu corn poate fi ultimul lucru pe care îl vedem, dacă nu tratăm cu seriozitatea cuvenită întâlnirea cu acest șarpe. Mușcătura acestei specii poate avea urmări grave pentru sănătatea noastră, nefiind deloc exclus ca această viperă să ne provoace decesul. Cel mai adesea, ea poate fi găsită zona Banatului, mai ales în stațiunea Băile Herculane. Nu este deloc exclus să întâlnim această viperă și în Delta Dunării.

Vipera de munte, cunoscută și sub denumirea de vipera comună, este cea mai comună specie din țara noastră. Ea poate fi confundată ușor cu alți șerpi, iar deși mușcătura ei nu este chiar atât de periculoasă precum cea din cazul precedent, întâlnirile cu această viperă trebuie tratate cu seriozitate. Ea poate fi găsită chiar și în Capitală.

În final, ultimul astfel de șarpe din țara noastră este vipera de stepă, o specie pe cale de dispariție. Aceasta trăiește, în special, pe malul mării.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emma Raducanu cu decorația primită de la regele Charles FOTO Getty Images (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net