Românii care primesc 500-1000 de lei în plus la salariu, dacă lucrează în weekend. Decizia a intrat în vigoare din august 2023

Conform unei decizii adoptate de Executiv, anumiți salariați români vor primi bani în plus la leafă, lună de lună, însă aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Anumiți salariați români vor primi bani în plus la leafă. Foto: Click.ro.
Anumiți salariați români vor primi bani în plus la leafă. Foto: Click.ro.

La finalul lunii iunie, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care au fost introduse noi măsuri privind salarizarea personalului din domeniul sanitar. În acest context, angajații din această arie vor primi bani în plus dacă vor lucra în week-enduri, asta înseamnă vineri noapte, sâmbătă și duminică. Această măsură a început să fie aplicată de la 1 august. 

Câți bani vor primi în plus angajații din sănătate care vor lucra în weekend

Salariații din sănătatea beneficiază, de la 1 august 2023, de mai multe indemnizații.

Medicii specialişti şi primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază vor încasa, pe lângă leafă, câte 500 de lei.

Totodată, medicii specialişti şi primari care efectuează lunar cel puţin două gărzi în afara normei legale de bază vor încasa încă 1.000 de lei.

De asemenea, biologii, chimiştii şi biochimiştii care efectuează lunar cel puţin două gărzi o să primească și ei pe lângă salariu câte 500 de lei.

Și asistenţii medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţii medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţii medicali dentari licenţiaţi, asistenţii medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţii medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor o să primească 500 de lei.

Pe de altă parte, o să primească 100 de lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează. Însă, nu mai mult de 300 de lei lunar pentru toate categoriile de personal, cu excepţia celor prevăzute la lit. a-c).

A fost modificat și concediul pentru salariații din sănătate

A fost modificată, prin același document normativ, și durata concendiului de odihnă. Articolul 37 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 prevede:"(1) Personalul contractual din sistemul public de sănătate beneficiază de concediu de odihnă anual de până la 38 de zile lucrătoare, în funcţie de vechime, calculate în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă la nivel de sector bugetar Sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net