Românul care a pus pe picioare o afacere cu profit uriaș, după ce a descoperit un aliment banal: „Îți trebuie răbdare și câteva pungi”

Ciupercile sunt extrem de gustoase, dar și consistente, fiind recunoscute pentru valoarea lor nutritivă, indiferent de soi, de formă ori de culoare. Cultivarea ciupercilor poate deveni o afacere de familie profitabilă dacă sunt respectate câteva reguli de bază. 

Afacerile cu ciuperci, tot mai profitabile Foto: Pexels
Afacerile cu ciuperci, tot mai profitabile Foto: Pexels

Ciupercile asiatice aduc la gust cu puiul şi vita 

Bogate în proteine şi cu arome încântătoare, ciupercile asiatice cuceresc treptat gusturile tuturor. Florin Halas, chef cu 10 ani de experienţă, a învăţat să le integreaze în preparate de top. Ciupercile asiatice aduc la gust cu puiul şi vita şi sunt folosite cu succes şi în supe. Potenţialul ciupercilor asiatice l-a simțit un tânăr din Bistriţa care de patru ani a pus bazele unei ciupercării în propria casă.

Nu ai nevoie de o investiţie foarte mare. Îţi trebuie doar multă răbdare, atenţie la detalii şi câteva pungi, să faci rost de miceliu", a declarat proprietarul unei ciupercării, pentru Observatornews.ro. „Cum îşi creşte lumea în geam roşii, ceapă sau ce îşi mai creşte în geam, poate la fel să-şi crească şi ciuperci. Şi soiul ăsta de ciuperci care e foarte bun, foarte scump, foarte sănătos."

România exportă ciuperci 

România este şi exportatoare de ciuperci Shiitake. Doar anul trecut au ieşit din ţara noastră 17 tone. Importurile au fost de doar 600 de kilograme. Totuşi, pentru mulţi, gustul cunoscut rămâne cel mai bun. Ciupercile pleurotus sunt crescute în ciupercării specializate, alături de alte soiuri mai puţin cunoscute. Producţia în România a explodat în 2020, când ţara noastră a exportat ciuperci în valoare de 3 milioane de euro. De trei ori mai mult decât în 2015. 

De ce sunt sănătoase ciupercile 

Potrivit cercetărilor, consumul de ciuperci pleurotus este eficient în scăderea colesterolului. Acest superaliment conține un nivel ridicat de antioxidanți, vitaminele B, D, C și K, proteine, steroli, crom, cupru, fier, iod, sodiu, seleniu, zinc, potasiu, fosfor. Este antiinflamator, reglator al tensiunii arteriale și al glicemiei, îmbunătățește metabolismul, regenerează celulele și este folosit pentru tratarea unei varietăți de boli, mai ales în medicina orientală.

Toate ciupercile comestibile sunt o parte importantă a dietelor sănătoase, sărace în grăsimi și alimente de origine animală, deoarece conțin puține calorii și sunt bogate în proteine și fibre, oferind organismului în același timp o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net