Românul răpit de teroriști acum 8 ani s-a întors acasă! Iulian Gherguț a fost eliberat

După 8 ani petrecuți în captivitate, românul Iulian Gherghuț se întoarce acasă! Acesta fusese răpit de către o grupare islamistă din Burkina Faso, iar după o perioadă atât de lungă și dificilă petrecută în captivitate, autoritățile române au reușit să obțină eliberarea sa. SIE, alături de Ministerul Afacerilor Externe au negociat intens salvarea românului, care acum a reușit să fie adus înapoi în țară!

Iulian Gherguț a petrecut ultimii 8 ani în captivitate
Iulian Gherguț a petrecut ultimii 8 ani în captivitate

Opt ani lungi și dificili, atât a petrecut în captivitate românul Iulian Gherghuț, care pe data de 4 aprilie 2015 a fost răpit de către o grupare teroristă, în Burkina Faso. Atunci, teroriștii au organizat o ambuscadă asupra mașinii de teren pe care românul o folosea la patrulare, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24. Atentatul fusese revendicat de către gruparea islamistă Al-Mourabitoun. Se pare că deși românul a fost răpit în Burkina Faso, doar 2 ani mai târziu, el ajunge în Mali, unde Aripa Al-Qaeda din această țară a făcut publică o înregistrare în care apăreau 6 ostatici, printre care și Iulian Gherghuț.

Astăzi, românul a reușit să se întoarcă în țară, datorită eforturilor celor de la SIE și de la MAE, care au dat și un comunicat special cu ocazia eliberării lui Iulian Gherguț. „În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituțională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente, în rezolvarea situației cetățeanului român Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat și se află, la acest moment, în siguranță, pe teritoriul României”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Iulian Gherguț s-a întors în România

Conform procedurilor statului român, Iulian Gherguț a fost adus acasă cu un zbor special, iar pentru el va urma o perioadă de debriefing, în care autoritățile vor încerca să afle cât mai multe despre cei 8 ani petrecuți în captivitate.

Din anul 2015, se pare că 25 de cetățeni străini au fost răpiți de către teroriști în regiunea Sahel, adică în țări precum Burkina Faso, Gambia, Camerun, Mali, Niger, ori Senegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net