Șoferii vor fi amendați dacă folosesc această aplicație pe telefon! Ce restricții vor fi introduse

Șoferii vor fi amendați dacă folosesc aplicațiile pe telefonul mobil în timp ce conduc. Este vorba despre acele aplicații care avertizează conducătorii auto cu privire la radare, precum waze. Noile modificări se vor aplica în Spania, iar amenzile se pot ridica până la 6.000 de euro. 

Amenzi uriașe pentru șoferi Foto: Shutterstock
Amenzi uriașe pentru șoferi Foto: Shutterstock

Despre ce amenzi este vorba 

Spaniolii vor avea încă un motiv în plus să nu folosească telefoanele mobile în timp ce conduc, întrucât noile modificări promovate la Codul Rutier vor prevedea amenzi și mai mari. În Spania sunt 1.000.000 de români și foarte mulți compatrioți își fac vacanța în această țară. Și ei sunt vizați de aceste reglementări.

Amenda, care va fi de până la 6.000 de euro, nu va fi aplicată pentru utilizarea telefonului mobil pentru a vorbi, trimite mesaje sau naviga, ci pentru rularea aplicațiilor care avertizează șoferii de prezența aparatelor de măsurare a vitezei. Adică, a radarelor. Una din acestea este aplicația waze. Acestea pot fi aplicații de "nișă", dar și aplicații de navigație prin satelit care încorporează funcții similare.

Ce aplicații nu vei avea voie să folosești 

Până în prezent, aceste aplicații nu s-au aflat pe lista aplicațiilor interzise în nicio țară europeană, ceea ce le transformă într-o armă importantă în mâinile celor care caută o modalitate de a conduce peste limita de viteză fără a fi pedepsiți într-un fel sau altul.

Aceste aplicații țin o evidență a punctelor fixe de control al vitezei, dar cu ajutorul utilizatorilor, afișează și "punctele de control" care sunt instituite din când în când pentru a controla șoferii. În acest fel, puteți evita atât un radar de viteză, cât și controalele pentru consumul de alcool sau droguri.

Interzicerea aplicațiilor urmează să fie inclusă în Codul rutier spaniol 

Interzicerea utilizării acestor aplicații urmează să fie inclusă în Codul rutier spaniol în dispozițiile referitoare la utilizarea aparatelor radar, cu amenzi deosebit de severe. În unele cazuri de circumstanțe agravante se ridică și permisul auto.

În Grecia există dispoziții similare, care prevăd o amendă de până la 2.000 de euro, precum și retragerea permisului de conducere pentru 30 de zile și a datelor de înmatriculare a vehiculului pentru 60 de zile. În orice caz, este foarte probabil ca exemplul Spaniei să fie urmat și de alte țări europene în eforturile lor de a reduce numărul de accidente rutiere grave, a căror cauză principală este viteza și consumul de alcool.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net