Surpriza de care a avut parte un român atunci când a primit nota de plată la un restaurant din București! Cum a fost păcălit bărbatul

Un bucureștean a avut parte de o surpriză de zile mari atunci când a primit nota de plată, într-un local din Centrul Vechi al Capitalei. Bărbatul a observat că pe nota de plată era trecut și bacșișul, iar întreaga situație a ajuns rapid și în vizorul Protecției Consumatorilor din România. Aceștia atenționează românii asupra faptului că avem posibilitatea de a plăti, sau nu, bacșiș, iar acesta poate fi plătit fie cash, fie folosind cardul.

Bucureșteanul a avut parte de o surpriză pe nota de plată / foto: Shutterstock
Bucureșteanul a avut parte de o surpriză pe nota de plată / foto: Shutterstock

Reprezentanții ANPC sfătuiește românii să fie foarte atenți atunci când achită nota de plată, în diferite localuri. Deja a trecut un an de când în țara noastră a început să fie introdus bacșișul pe bonul fiscal, iar clienții au posibilitatea să îl plătească, desigur, dacă vor să facă acest lucru, fie cash, fie folosind cardul. Cu toate acestea, există situații în care clienții plătesc, fără să își dea seama, bacșișul de două ori.

Nu cu mult timp în urmă, cazul unui bucureștean a ajuns în vizorul celor de la Protecția Consumatorilor din România, după ce bărbatul s-a trezit cu bacșișul pe nota de plată. După ce a mers la un local din Centrul Vechi, el a comandat un mix grill pentru patru persoane, cu o valoare de 299.90 lei, o salată de varză albă, de 19,90 de lei, cât și 5 turte tradiționale, care au costat 19,50 lei.

Bucureșteanul s-a trezit cu bacșișul pe nota de plată

La final, bărbatul a achitat nota de plată cu cardul, fiind vorba despre un total de 495,60 de lei. De asemenea, el a ales să lase bacșiș cash, însă atunci când a verificat nota de plată, a văzut că fusese deja trecut un bacșiș cu valoarea de 10% din nota finală.

Astfel, bărbatul a ajuns să plătească bacșișul de două ori, iar cazul a ajuns și în atenția autorităților. „Operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinată alegerii de către client a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei.

Nota de plată trebuie să conţină şi o altă rubrică în care clientul să poată înscrie suma oferită drept bacşiş, în valoare absolută, dacă acesta optează pentru acest mod de stabilire a valorii bacşişului acordat”, a comunicat Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net