Tichete sociale 2024. Când va intra a doua tranșă de 250 de lei, pe cardurile sociale

Nu mai puțin de 2,5 milioane de români beneficiază de acest ajutor acordat o dată la 2 luni. Acum, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat când vor fi încărcate cardurile sociale pentru alimente, în luna aprilie.

Banii vor intra pe carduri între 15 și 24 aprilie
Banii vor intra pe carduri între 15 și 24 aprilie

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, pe aceste carduri este oferită suma de 250 de lei, iar autoritățile au anunțat că, în acest an, banii vor fi plătiți de șase ori, în lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie. Mai mult decât atât, autoritățile din țara noastră au mai decis și creșterea în acest an a nivelului maxim al veniturilor de care se ține cont, pentru acordarea acestor carduri.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde”, a declarat la începutul acestui an, conform sursei citate, Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

În privința banilor din luna aprilie, autoritățile au menționat deja când urmează să fie distribuiți banii. „Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scrie pe Facebook Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Cine beneficiază de cardul social pentru alimente

Beneficiarii acestui ajutor din partea statului sunt persoanele cu handicap grav (atât copii cât și adulți), cu venituri lunare proprii mai mici, ori egale, cu 2.000 de lei. Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, dacă veniturile lunare pe membru de familie sunt mai mici, ori egale, cu 675 de lei. De acest ajutor mai beneficiază și persoanele singure, ori familiile, ce au dreptul la ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 despre venitul minim de incluziune.

În plus, pensionarii din sistemul public de pensii, cei în evidența caselor de pensii sectoriale, dar şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, cu venituri mai mici, ori egale cu 2.000 de lei, pot beneficia de acest ajutor din partea statului. În ultimul rând, și persoanele fără adăpost pot primi acest card pentru alimente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net