Vaccin 2022. Care este costul unui vaccin antigripal în farmacii

Ultima actualizare:

Sezonul gripei bate la ușă, iar noi îți spunem care este costul unui vaccin antigripal în farmacii. Pentru a dezvolta forme mai ușoare ale bolii, Ministerul Sănătății recomandă administrarea vaccinului împotriva gripei.

Vaccinul antigripal se poate cumpăra din farmacii
Vaccinul antigripal se poate cumpăra din farmacii

Cât costă vaccinul antigripal cumpărat din farmacii, în 2022

Trebuie amintit că un vaccin antigripal poate fi administrat oricărei persoane cu vârsta peste 6 luni, indiferent că este vorba despre o persoană sănătoasă sau care face parte din categoriile vulnerabile. Bineînțeles, există și excepții. Nu este recomandat celor care sunt alergici la una din componentele vaccinului și a celor cu istoric de reacții alergice severe de tip anafilactic la vaccinarea antigripală.

Vezi și: Câte milioane de euro pierde România pe vaccinurile cumpărate inutil. Suma anunțată de Rafila

Vaccinul împotriva gripei este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie anumitor categorii, considerate cu risc mare de îmbolnăvire:

  • copii și adulți cu boli cronice (respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA) 
  • femei gravide
  • persoane cu vârsta de peste 65 ani 
  • persoanele instituționalizate din căminele de bătrâni, centre de plasament

Citește și: Molly, câinele care te încurajează să-ţi faci vaccinul

Care este costul unui vaccin antigripal în farmacii? El poate fi cumpărat din farmacii, în cazul nu vă aflați în categoriile care beneficiază gratuit.

Anul acesta, un vaccin antigripal costă între 50 și 60 de lei. Atenție! Acesta poate fi achiziționat doar în baza prescripției de la medicul de familie, unde va trebui să vă prezentați ulterior pentru vaccinare. Așadar, costul pentru un vaccin antigripal nu este foarte mare, dar trebuie să aveți grijă să îl transportați la temperaturi scăzute.

Ce preț are vaccinul nazal

O altă modalitate de protecție împotriva gripei este vaccinul nazal. De această dată, cei care au frică de ac vor fi fericiți. Administrarea vaccinul antigripal se va efectua pe cale nazală. 

Procesul este relativ simplu. După administrarea unei jumătăţi de doză într-o nară, se administrează imediat și a doua jumătate de doză în cealaltă nară. Puteți respira normal în timp ce serul este administrat, iar doza nu este nevoie să fie inhalată sau aspirată. 

Costul unui vaccin antigripal care se administrează pe care nazală este considerabil mai mare. Acesta se găsește în farmacii la un preț de aproximativ 130 de lei.

Poate te interesează: Fața nevăzută a pandemiei. Moderna dă în judecată Pfizer!

Costul unui vaccin antigrapal este de aproximativ 50 de lei

Președintele Societății Medicilor de Familie Olt îi sfătuiește pe cei care s-au vaccinat spre finalul anului trecut să mai aștepte o perioadă înainte să facă vaccinul antigripal.

„Cei care s-au vaccinat anul trecut în luna noiembrie sau decembrie nu e bine să vină să se vaccineze acum, le-am recomandat să aștepte să treacă un an de zile, este foarte importantă treaba aceasta.

Există anticorpi de la vaccin care au perioadă de cel puțin un an de zile și în momentul în care faci vaccinul mai devreme există riscul să te trezești că-ți inactivează o parte din vaccin și faci cu eficiență mai mică, a explicat medicul de familie Mihai Ungureanu, președintele Societății Medicilor de Familie Olt, conform Adevărul.ro.

Mai trebuie precizată că vaccinarea gratuită în cabinetul medicilor de familie se va face în acest an cu produsul biologic INFLUVAC TETRA (monodoză).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net