Veste bună pentru o anumită categorie de români. Cine sunt angajații care vor beneficia de transport decontat

Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat o lege, care oferă unei categorii însemnate de români oportunitatea de a răsufla ușurați. Toți banii cheltuiți până acum pe transport le vor rămâne în portofel, deoarece statul va deconta costurile transportului pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual al primăriilor și al instituțiilor subordonate.

Președintele a promulgat legea care decontează transportul / FOTO: Presidency.ro
Președintele a promulgat legea care decontează transportul / FOTO: Presidency.ro

Deja simțim cu toții faptul că, de la o vreme, cheltuielile de care ne lovim sunt din ce în ce mai mari, fie că este vorba despre prețul chiriilor, ori despre cel al alimentelor de pe raftul magazinelor. Iar pentru mulți români, simplul abonament de transport în comun, ori, dacă este vreo urgență, costul unei curse de taxi, reprezintă o cheltuială la care trebuie să fie atenți. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, românii pot răsufla ușurați!

O nouă lege tocmai a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, lege ce prevede decontarea transportului pentru funcționarii publici, cât și pentru personalul contractual al primăriilor și al instituțiilor subordonate. Actul normativ aduce schimbări legii 153/2017, lege ce prevede salarizarea angajaților plătiți din fonduri publice. Astfel, transportul angajaților care locuiesc în altă localitate decât cea în care au locul de muncă poate fi decontat, printr-o hotărâre a consiliului local.

Legea va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024

Dacă vă întrebați de când puteți avea șansa de a beneficia de efectele acestei legi, ei bine, trebuie să știți că aceasta va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2024. Ea a trecut deja de Camera Deputaților încă din data de 23 mai a acestui an (2023), iar acum a fost promulgată și de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, începând de anul viitor, puteți beneficia de transportul gratuit, în cazul în care sunteți în situația ca această lege să vi se aplice. Iar în condițiile în care și cea mai mică economie poate conta enorm, banii rămași în portofel sunt, desigur, unii bineveniți.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net